Ελλάδα

Τζουμέρκα: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό κατοίκων – Η στιγμή που πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Ο πυροσβέστης που ήταν δεμένος με σχοινί ασφαλείας κατάφερε να βγει σώος στην όχθη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολύ δύσκολες στιγμές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που συνέδραμαν στα Τζουμέρκα με την κακοκαιρία να κάνει επέλαση από την Ήπειρο και άλλες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, που παρά την εμπειρία τους τα ορμητικά νερά, τους έκαναν να κινδυνεύσουν.

Η κακοκαιρία, έκανε πολλά ποτάμια να φουσκώσουν και έτσι χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΜΑΚ, στην περιοχή προς Κουκούλια στη θέση Γκότοβος στα Τζουμέρκα για τον απεγκλωβισμό πολιτών από την περιοχή.

Σε ένα βίντεο που καταγράφηκε η αγωνιώδης προσπάθεια των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν κατοίκους, που με πραγματικό κίνδυνο της ζωής τους συνέδραμαν σε περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία όπως τα Τζουμέρκα.

Η εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης, πραγματοποιήθηκε στον ποταμό Ραφτανίτη, και στο βίντεο του epirusgate.gr φαίνεται ο διασώστης να προσπαθεί, όντας δεμένος με σχοινί και με ειδική στολή να διασχίσει κάθετα τα ορμητικά νερά του ποταμού.

 

Τότε, ο χείμαρρος τον παρέσυρε για λίγα μέτρα, αν και ήταν δεμένος με σχοινί ασφαλείας και τον κρατούσαν οι συνάδελφοί του, όμως χάρη στην εμπειρία τους, ο άνδρας κατάφερε να βρει σε σημείο που υπήρχαν βράχια και να βγει σώος στην όχθη.

Το βίντεο αυτό αναδεικνύει τους κινδύνους που κρύβουν οι επιχειρήσεις διάσωσης, με τον διασώστη να κινδυνεύει έχοντας εξοπλισμό και τεχνογνωσία, αλλά και το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν περιοχές λόγω της κακοκαιρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οδηγός ταξί απείλησε τέσσερις 17χρονους γιατί αρνήθηκαν να πληρώσουν διπλάσιο κόμιστρο – Βίντεο ντοκουμέντο
Για μία κούρσα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού έως το λιμάνι του Πειραιά που κυμαίνεται από 11 έως 17 ευρώ, ο οδηγός ταξί τους ζήτησε αρχικά 40 ευρώ και στη συνέχεια 80 ευρώ γιατί είχε... κίνηση
Ταξί