Ελλάδα

Βασίλης Τόπαλος: «Φοβάμαι ότι πρόκειται για έγκλημα» – Το ξέσπασμα πρώην πρωταθλητή πυγμαχίας

Ο Βασίλης Τόπαλος έφυγε από τη ζωή στα 16 του χρόνια, λίγους μήνες από τη μέρα που είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας…

Ο Βασίλης Τόπαλος οδηγήθηκε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στην τελευταία του κατοικία, με τους γονείς, τους φίλους και τους συναθλητές του, να περιμένουν απαντήσεις. Όλη την αλήθεια. Τις επίσημες απαντήσεις για τον θάνατο του 16χρονου, που τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε καταφέρει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στην Ιταλία. Οι συγγενείς του αδικοχαμένου παιδιού κάνουν συνεχώς την ίδια σκέψη. Αν η πτώση του 16χρονου οφείλεται σε χτύπημα που δέχτηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της μοιραίας προπόνησης. Αν κάποιοι όλες αυτές τις μέρες παίζουν θέατρο για να κρύψουν την αλήθεια.

Για έγκλημα κάνει λόγο έμπειρος προπονητής πυγμαχίας εάν αποδειχτεί ότι ο 16χρονος πρωταθλητής Βασίλης Τόπαλος συμμετείχε σε αγώνα προσομοίωσης, το πολυσυζητημένο σπάρινγκ, όπως αποκαλείται, το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας Βασίλης Τόπαλος όταν στις 16 Δεκεμβρίου ένιωσε μια αδιαθεσία και πήγε στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου στην Καλλιθέα όπου προπονούνταν και κατέρρεσε.

Ο πρώην πρωταθλητής και προπονητής πυγμαχίας Γιάννης Αϊδινιώτης μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι ο ταλαντούχος αθλητής μετά τους πανευρωπαϊκούς του Σεπτεμβρίου δεν θα έπρεπε να γυμνάζεται εντατικά, δεν θα έπρεπε να πηγαίνει σε οποιοδήποτε γυμναστήριο χωρίς τον προπονητή του.

«Εγώ αν ήμουν προπονητής του θα τον έστελνα διακοπές ένα μήνα, ούτε από γυμναστήριο να περνάει απέξω. Αφού βέβαια έκανε όλες τις εξετάσεις ιατρικές μετά από τέτοια καταπόνηση. Να βγάλεις έναν πρωταθλητή Ευρώπης που δεν έχεις βγάλει ποτέ και δεν τον φυλάς σαν κόρη οφθαλμού;», δήλωσε ο Γιάννης Αϊδινιώτης.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για έγκλημα, εάν αποδειχτεί ότι ο νεαρός αθλητής συμμετείχε σε αγώνα προσομοίωσης το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου. «Μπήκε στο θρόνο, θα πηγαίνει στα τσίρκα να μαλώνει και θα πηγαίνει στο κάθε σύλλογο να τον κάνουν τι; Με τους συλλόγους υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν ξύλο, τον βλέπουν και λένε ήρθε εδώ κάτσε να τον ταπεινώσουμε. Υπάρχει και αυτό.

Και αν δεν είναι ο προπονητής έμπειρος να τον φρενάρει, τι γίνεται; Δεν έχω δει μέχρι τώρα αθλητή να μπαίνει στο μπάνιο και είμαι 64 χρονών, δεν έχω δει κανένα να πέφτει», δήλωσε.

Οι νέες καταθέσεις και οι συμπληρωματικές που αναμένεται να πάρει η αστυνομία τα επόμενα 24ωρα από όσους ήταν στο γυμναστήριο το μοιραίο πρωινό αλλά και τα νέα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης – νεκροτομής θα δείξουν αν το οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι του 16χρονου Βασίλη δικαιολογείται από την πτώση μέσα στο μπάνιο ή όχι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προφυλακίστηκε ο 24χρονος για τη δολοφονία του 37χρονου στο Περιστέρι - «Ήταν η κακιά στιγμή»
Στην απολογία του, ενώπιον του ανακριτη, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι διαφωνήσει με το θύμα δύο μέρες πριν και πως εκείνο το βράδυ είχε πάει να τον βρει για να λύσουν τη διαφορά
Η στιγμή που φτάνει το περιπολικό στον τόπο του εγκλήματος και ξεκινάει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη
Πάνω από 140 δικογραφίες για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους μέσα σε 3 μήνες – «Έχει ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «μόνο τον τελευταίο χρόνο στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής έχουν νοσηλευτεί 35 παιδιά. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να ξεπερνούν τα 1.000»
Αλκοόλ
Επιστρέφει με αεροδιακομιδή στη Βρετανία το κοριτσάκι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στον πυθμένα πισίνας στη Ρόδο
Το κοριτσάκι παρέμεινε μέσα στο νερό για 10 ολόκληρα λεπτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, γεγονός που του προκάλεσε βαρύτατες εγκεφαλικές και άλλες βλάβες και είναι κρίσιμη η κατάστασή του
Πισίνα
Σε εξέλιξη οι απολογίες των 12 από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή όπως εγκληματική οργάνωση, απάτη σχετική με επιχορηγήσεις, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης
Οι συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Αγροτικός συνεταιρισμός ζητά πίσω 600.000 ευρώ από τον «Φραπέ» στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουλτανίνας στην Κρήτη ζητά πίσω το ποσό των 600.000 ευρώ από τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Ξυλούρη που ήταν πρόεδρος Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας
Ανθισμένες αμυγδαλιές σε χωράφι στον θεσσαλικό κάμπο. 
(EUROKINISSI)
5