Ελλάδα

Χειμωνιάτικος Ιούνιος με απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες – Καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Μετά τον καύσωνα ήρθαν οι βροχές. Πτώση της θερμοκρασίας. Βροχερός ο καιρός όλη την εβδομάδα.

Μόνο Ιούνιο δεν θυμίζουν οι θερμοκρασίες που καταγράφονται σήμερα από το πρωί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Χαρακτηριστικά οι ελάχιστες θερμοκρασίες έτσι όπως τις κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι:  Καρπενήσι 6.8 βαθμοί, Βλάστη Κοζάνης 7.2 βαθμοί, Περτούλι 7.8 βαθμοί, Ασπράγγελοι Ιωαννίνων 8.6 βαθμοί, Ελάτη Αρκαδίας 9.4 βαθμοί, Ιωάννινα και Γρεβενά 9.9 βαθμοί. 

Πτώση της θερμοκρασίας, με τοπικές βροχές και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση προβλέπεται το απόγευμα. Δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι άνεμοι. Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, στην Ήπειρο θα φτάσει έως 22 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
 
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία.
 
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
 
Την Τετάρτη, στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
 
Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σε Ιόνιο, ηπειρωτική Ελλάδα και νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 63χρονο εκπαιδευτικό που είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή για ασέλγεια ανηλίκων και κρυβόταν στην Κορινθία
Ο 63χρονος εκμεταλλευόμενος τόσο την ιδιότητά του ως εκπαιδευτικός σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο της Αττικής όσο και τις δυσκολίες των ανήλικων μαθητών, τέλεσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών
istock
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη: Οι αναρτήσεις για τα 13 χρόνια χωρίς τη Μαρίκα Μητσοτάκη – «Μαμά μου, πόσο μου λείπεις!»
Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6.5.25) από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη το 2012. Με αναρτήσεις τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και...
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρίκα Μητσοτάκη
Συγκίνηση στην κηδεία του Πέτρου Μολυβιάτη: Δίπλα στο φέρετρό του ο Μητσοτάκης – Ο συγκινητικός επικήδειος του Καραμανλή
«Η αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στην διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος ήταν απαράμιλλη», είπε ο Κώστας Καραμανλής, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο του συνεργάτη
Κηδεία Πέτρου Μολυβιάτη 3
Υπόθεση Λύτρα: Η στιγμή που το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε στο δικαστήριο – «Σοκαριστικές αποκαλύψεις» προανήγγειλε ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου
Σε βίντεο φαίνονται τα βλέμματα των 2 πρώην συντρόφων να διασταυρώνονται, τη στιγμή μάλιστα που ο Απόστολος Λύτρας είχε στο πλευρό του την νέα σύντροφό του
Σοφία Πολυζωγοπούλου