Ελλάδα

Χειροπέδες σε διακινητές για μεταφορά μεταναστών σε Ροδόπη και Έβρο – Σκηνές καταδίωξης

Δύο συλλήψεις διακινητών που μετέφεραν μετανάστες έγιναν σε Ροδόπη και Έβρο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δουλέμποροι αγνόησαν σήμα της αστυνομίας και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Αρχικά, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας που μετέφερε παράνομα, με ΙΧ φορτηγό, πέντε μετανάστες, στην επαρχιακή οδό Δοκού – Γρατινής Ροδόπης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα. Στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει. Όπως προέκυψε το όχημα μεταφοράς έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ο οδηγός δεν είχε ούτε άδεια οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη 23χρονος, υπήκοος Σερβίας, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και να μεταφέρει παράνομα επτά μετανάστες. Ο φερόμενος ως διακινητής αγνόησε το σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν τα οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Ποια είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας
Η παρέα των 4 αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα
Οι τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια όρη
Ανανεώθηκε πριν 41 λεπτά
10
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 12