Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Υπουργείο Ανάπτυξης για Θεσσαλία: Ζήτησε από σούπερ μάρκετ και αλυσίδες να προχωρήσουν σε εκπτώσεις τουλάχιστον 20%

Υπουργείο Ανάπτυξης για Θεσσαλία: Ζήτησε από σούπερ μάρκετ και αλυσίδες να προχωρήσουν σε εκπτώσεις τουλάχιστον 20%

Κλιμάκια ελεγκτών της ΔΙΜΕΑ βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλία για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει από σούπερ μάρκετ και αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις, τουλάχιστον 20%, προς τους καταναλωτές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Το υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε οι αυξήσεις να γίνουν σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, έπιπλα και ηλεκτρικά είδη, προκειμένουν να ανακουφιστούν οι πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel που προκάλεσε βιβιλικές καταστροφές στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης:

  • Κλιμάκια ελεγκτών της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλία για να ελέγξουν την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό και το πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους, ενώ έλεγχοι διενεργούνται και στις τιμές πώλησης των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.
  • Η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας ώστε να διενεργούν σε καθημερινή βάση ελέγχους στις λαϊκές αγορές καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης εμφιαλωμένου νερού.
  • Έχει ζητηθεί από τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις προς τους καταναλωτές στη Θεσσαλία. Οι εκπτώσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% τόσο σε τρόφιμα και απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό αγαθά όσο και έπιπλα και ηλεκτρικά είδη.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του ύψους των εκπτώσεων γίνεται από την κάθε εταιρεία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις