Σάββατο, 18 Μαΐ
20oC Αθήνα

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από αυτόν τον μήνα

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από αυτόν τον μήνα

Όλα δείχνουν ότι επισπεύδεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας, αλλά και των  τροφίμων που θα μπουν στις μονάδες στο αμέσως προσεχές διάστημα

Η διαδικασία, μάλιστα, θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο και όχι από τον Σεπτέμβριο όπως μετέδωσε το Open.

Να σημειωθεί ότι δεν αφορά στο σύνολο των υγειονομικών, αλλά όσους εργάζονται στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί έχουν πολλά προβλήματα υγείας και υποκείμενα νοσήματα.

Υπάρχουν σκέψεις, επίσης, για υποχρεωτικό εμβολιασμό και των νεοεισερχόμενων στις συγκεκριμένες μονάδες, δηλαδή των ηλικιωμένων που θα μπουν στους οίκους ευγηρίας στο αμέσως προσεχές διάστημα προκειμένου να είναι προστατευμένοι με αυτό τον τρόπο από τον κορονοϊό.

Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, θα έτοιμος και ο κατάλογος των κυρώσεων, οι οποίες θα είναι αυστηρές τόσο για τους καταστηματάρχες όσο και για τους πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Δηλαδή αυτούς που θα θελήσουν να μπουν σε κάποια μαγαζιά ψυχαγωγίας και εστιατόρια χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις είτε για τους καταστηματάρχες που θα κάνουν τα… στραβά μάτια.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις