Πηγές της αστυνομίας ανεβάζουν τον αριθμό των διαδηλωτών σε 400, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.000.
Η διαδήλωση ξεκίνησε ειρηνικά, αλλά γύρω στα μεσάνυχτα πήρε βίαιη τροπή. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν μπουκάλια και καρέκλες στους αστυνομικούς που κρατούσαν γκλομπ, φώναζαν συνθήματα, ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και την φυλάκιση όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες μπροστά από τα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος (PP) του Ραχόι σε πολλές πόλεις της Ισπανίας. Στη Βαλένθια δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν.
Ο πρώην ταμίας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, Λουίς Μπαρθένας, παραδέχτηκε ότι για περισσότερα από 20 χρόνια το κόμμα έπαιρνε μίζες, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του παράνομα κι έκανε λόγο για ένα μυστικό ταμείο του κόμματος που λάμβανε δωρεές από επιχειρηματίες και τις διένειμε σε κορυφαία στελέχη του κόμματος σε μετρητά. Ο πρωθυπουργός καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος αρνούνται ότι λάμβαναν παράνομες πληρωμές.
Ο Μπαρθένας παραμένει προφυλακισμένος χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης αφού οι αρχές τον θεωρούν ύποπτο φυγής, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο συνεχίζει την έρευνά του σε βάρος του για απάτη και κερδοσκοπία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάος στην Ισπανία σε διαδήλωση κατά του Ραχόι – ΦΩΤΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εκτοξεύτηκε το ισπανικό χρέος στα 937,3 δισ ευρώ
Ο Ραχόι επιμένει να μην δίνει εξηγήσεις για το σκάνδαλο και δεν παραιτείται
Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Ραχόι με τις παράνομες πληρωμές