Κόσμος

2 Μαΐου 1919: Όταν o ελληνικός στρατός αποβιβάστηκε στη Σμύρνη – Βίντεο ντοκουμέντο

Σαν σήμερα 2 Μαΐου του 1919, η 1η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού αποβιβάζεται στη Σμύρνη με εντολή του συμμαχικού συμβουλίου και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της πόλης.
Εκείνη τη μέρα τα ελληνικά στρατεύματα της 1ης Μεραρχίας με διοικητή το στρατηγό Ζαφειρίου αποβιβάσθηκαν στη Σμύρνη και κατέλαβαν την πόλη και τις γύρω περιοχές, με την κάλυψη του ελληνικού, γαλλικού και βρετανικού ναυτικού. Ταυτόχρονα οι Έλληνες είχαν καταλάβει και την Ανατολική Θράκη.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δίνει πέντε μέρες διορία στο Ιράν και βάζει στο τραπέζι την συνδιαχείριση των Στενών του Ορμούζ
Ο Αμερικανός πρόεδρος παραμένει ανένδοτος αναφορικά με τον πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ ο Νετανιάχου δηλώνει πως το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπά Τεχεράνη και Βηρυτό
Ντόναλντ Τραμπ