Κόσμος

25 τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία

Στους δρόμους κατέβηκαν χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Μπανγκλαντέςμ στην πρώτη γενική απεργία των τελευταίων τριών χρόνων.

Με γκλοπς επιχείρησαν να σταματήσουν οι αστυνομικοί του Μπανγκλαντές τους χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετέχουν στην πρώτη γενική απεργία των τριών τελευταίων χρόνων. Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, τουλάχιστον 25 διαδηλωτές τραυματίστηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Ντάκα και δεκάδες συνελήφθησαν. 

Η απεργία, η οποία προκηρύχθηκε από το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης το Εθνικιστικό Κόμμα του Μπανγκλαντές  και το σύμμαχό του ισλαμιστικό κόμμα Τζαμάατ-ι-Ισλάμι, με στόχο την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, παρέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες και τις περισσότερες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα