Κόσμος

29 εκατ. δολάρια και 17 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν από κρησφύγετο λαθρέμπορου ναρκωτικών!

Δεν το πίστευαν οι αστυνομικοί όταν μπούκαραν στο κρησφύγετο καταζητούμενου λαθρέμπορου ναρκωτικών ότι θα έβρισκαν τέτοια λεφτά!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η αστυνομία της Κολομβίας ανακάλυψε χθες Δευτέρα στη δυτική Μπογκοτά 29 εκατομμύρια δολάρια και 17 εκατομμύρια ευρώ τα οποία ανήκουν σε έναν από τους πλέον καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών της χώρας, τον Ντανιέλ “Ελ Λόκο” Μπαρέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
 
“Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία της χώρας που προέρχεται από λαθρεμπόριο ναρκωτικών και κατασχέθηκε”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
 
Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν είκοσι άτομα, τα τρία από αυτά καταζητούνται στις ΗΠΑ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
 
Ο επικεφαλής της κολομβιανής αστυνομίας, στρατηγός Όσκαρ Ναράνιο τόνισε πως η επιχείρηση αυτή αποτελεί πλήγμα στην οικονομική υποδομή του δικτύου διακίνησης κοκαΐνης που τροφοδοτεί το Μεξικό και την Ευρώπη.
 
Μέσα σε λίγες εβδομάδες σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και το Μεξικό κατασχέθηκαν συνολικά 120 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις αρχές της Κολομβίας.
 
Τα χρήματα παραδόθηκαν στην Κεντρική Τράπεζα της Κολομβίας.
 
Ο Μπαρέρα είναι ένας από τους έξι λαθρεμπόρους ναρκωτικών που καταζητείται στην Κολομβία. Η αστυνομία προσφέρει αμοιβή 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτόν.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκθεση-σοκ για τη Χαμάς: Έρευνα 300 σελίδων καταγράφει συστηματικούς βιασμούς και βασανιστήρια κατά αμάχων την 7η Οκτωβρίου
Η μελέτη, με τίτλο «Silenced No More», βασίζεται σε 430 καταθέσεις και περιγράφει λεπτομερώς 13 μορφές σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια της εισβολής της Χαμάς αλλά και εις βάρος των ομήρων
Γυναίκα αφήνει λουλούδια σε τάφους ανθρώπων που σκότωσε η Χαμάς στις 7 οκτωβρίου