Κόσμος

33χρονος Γάλλος τζιχαντιστής σκοτώθηκε στη Συρία, όπου πολεμούσε με τον αδελφό του

Ένας 33χρονος Γάλλος τζιχαντιστής, που είχε φύγει μαζί με τον αδελφό του για να πολεμήσει στη Συρία, σκοτώθηκε στη χώρα αυτή στις 4 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Ζιλ, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ όταν ήταν ακόμη έφηβος, έφυγε για τη Συρία τον Ιούνιο μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Εμανουέλ, 37 ετών, που εξισλαμίστηκε πριν από δυόμισι χρόνια, ανέφερε μια θεία τους.

Το περασμένο Σάββατο, ο Εμανουέλ έγραψε στο Facebook, μέσω του οποίου επικοινωνούσαν με την οικογένειά τους, ότι ο Ζιλ ή Μπιλάλ, όπως τον αποκαλούσαν πλέον, σκοτώθηκε.

“Ο Εμανουέλ μας είπε ότι βρίσκεται στα μετόπισθεν (…) αλλά θα φύγει για να πολεμήσει σε μια-δυο ημέρες (…) Περιμένουμε τη δεύτερη κακή είδηση” είπε η θεία τους, η Κριστίν, υπογραμμίζοντας ότι η οικογένεια δεν έχει αυταπάτες: “Δεν θέλουν παρά μόνο ένα πράγμα, να πάνε στον παράδεισο”, είπε για τους ανιψιούς της.

Τουλάχιστον 36 Γάλλοι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα πολεμώντας στη Συρία. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, περίπου 580 Γάλλοι πολεμούν ή πολέμησαν πρόσφατα στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία.

Η θεία του Ζιλ και του Εμανουέλ είπε ότι τους είδε για τελευταία φορά τον Μάιο, στον γάμο μιας εξαδέλφης τους και ότι τότε τίποτα δεν έδειχνε ότι σχεδίαζαν να φύγουν. Όπως είπε, ο Εμανουέλ είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά ενώ ο Ζιλ έπασχε από σχιζοφρένεια και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 25