Κόσμος

41,5 εκατ. ευρώ για έναν πίνακα του Πικάσο

 Ένας πίνακας του Πικάσο, με τίτλο "Νεκρή φύση με τουλίπες" πουλήθηκε στην τιμή των 41,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη χθες Πέμπτη το βράδυ.

Το έργο αυτό που φιλοτεχνήθηκε το 1932, στο μέσον της ζωής του καλλιτέχνη, και απεικονίζει τη νεαρή ερωμένη και μούσα του Πικάσο και Μαρί Τερέζ Βαλτέρ, ήταν το “αστέρι” της απογευματινής δημοπρασίας ιμπρεσιονιστικών και μοντέρνων έργων τέχνης που οργανώθηκε από τον οίκο Sotheby’s.

Πριν από το τελικό χτύπημα του σφυριού, η αξία του έργου υπολογιζόταν από 35 έως 50 εκατ. δολάρια.

Για τα υπόλοιπα έργα, ο οίκος Sotheby’s δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία: το 30% των “λότων” δεν πουλήθηκαν και οι συνολικές πωλήσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 163 εκατομμύρια δολάρια, υπολείπονται της αρχικής εκτίμησης των 169 έως 245 εκατ. δολαρίων.

Ένα άλλο έργο του μεγάλου ισπανού “μετρ” η “Γυναίκα στο παράθυρο”, που επίσης απεικονίζει την Μαρί Τερέζ πουλήθηκε 17,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα βουκολικό τοπίο με τίτλο “χωράφι με στάρι”, του Μονέ, πουλήθηκε για 12,1 εκατομμύρια δολάρια, πολύ πάνω από τα 5 έως 7 εκατ. δολάρια της αρχικής εκτίμησης. Όμως και η πώληση ενός πίνακα του συμπατριώτη του Σεζάν με τίτλο “Όρθια γυμνή γυναίκα” πουλήθηκε 5,3 εκατομμύρια δολάρια, στο εύρος της αρχικής εκτίμησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των αδερφών Μενέντεζ - Θα παραμείνουν φυλακή για τουλάχιστον άλλα 3 χρόνια
Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ δεν θα αποφυλακιστούν υπό όρους – Οι αρχές της Καλιφόρνιας απέρριψαν το αίτημά τους, κρίνοντας ότι εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο
τα αδέλφια Μενέντεζ
Πούτιν για Τραμπ: Οι ηγετικές ικανότητές του θα βοηθήσουν να αποκατασταθούν οι σχέσεις Ρωσίας - Αμερικής - Σχέδια για κοινά έργα σε Αρκτική και Αλάσκα
«Αισιοδοξώ ότι οι ηγετικές ικανότητες του προέδρου Τραμπ, είναι μια καλή εγγύηση ότι οι σχέσεις θα αποκατασταθούν»
Πουτιν - Τραμπ 2