Κόσμος

52 ευρωβουλευτές εξέλεξε η Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η ομάδα της ριζοσπαστικής αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία συνασπίζει κυρίως τα κόμματα Ντι Λίνκε, ΣΥΡΙΖΑ και Μέτωπο της Αριστεράς, ανακοίνωσε σήμερα πως έχει στη δύναμή της 52 ευρωβουλευτές, καταγράφοντας σαφή αύξηση σε σύγκριση με το προγούμενο Ευρωκοινοβούλιο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ομάδα, η οποία δεν είχε παρά 35 βουλευτές στο απερχόμενο Ευρωκοινοβούλιο, ενισχύθηκε κυρίως από την έλευση των Ελλήνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθαν πρώτοι στις εκλογές στην Ελλάδα, και των Ισπανών του Podemos, οι οποίοι προέρχονται από το κίνημα αμφισβήτησης των Αγανακτισμένων.

Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, όπως είναι η επίσημη ονομασία της ομάδας, δέχθηκε επίσης τη στήριξη των Γερμανών και Ολλανδών βουλευτών του Κόμματος Υπεράσπισης των Ζώων και του ανεξάρτητου Ιρλανδού βουλευτή Λουκ «Μινγκ» Φλάναγκαν, ο οποίος διεξήγαγε εκστρατεία υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης.

«Ανυπομονούμε να εργασθούμε μ’ αυτές τις νέες δυνάμεις της αριστεράς για να δώσουμε μια ισχυρή φωνή, στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στους φτωχούς, τους αποκλεισμένους, τους ανέργους και τους νέους, καθώς και στα κοινωνικά κινήματα και στους εργαζομένους» δήλωσε η πρόεδρος τη ομάδας, η Γερμανίδα Γκάμπι Τσίμερ.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων των βουλευτών της ριζοσπαστικής αριστεράς περιλαμβάνεται ο αγώνας κατά του σχεδίου διατλαντικής συνθήκης ελεύθερων συναλλαγών, η διαπραγμάτευση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μ.Γλέζος: Έχω σχέδιο και πρόγραμμα, να περιμένετε εκπλήξεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ανασχηματισμός δεν θα επηρεάσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις του Σαμαρά

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Α. Σαμαρά πως εξαπατά συνειδητά τον λαό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πώς να σκοτώσετε τη Μελάνια Τραμπ»: Το Ιράν δημοσίευσε βίντεο και «υποδεικνύει τις αδυναμίες» της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ
Ιρανικό μέσο που συνδέεται με τους Φρουρούς της ισλαμικής Επανάστασης δημοσίευσε βίντεο στο οποίο καλεί τους «αγωνιστές της ελευθερίας» να σκοτώσουν τη Μελάνια Τραμπ
Η Μελάνια Τραμπ