Κόσμος

5,2 Ρίχτερ στην Ιταλία – Κουνήθηκε η Ρώμη

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην περιοχή Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας. Βόρεια της πόλης της Ρώμης εντοπίστηκε το επίκεντρο.

Μέχρι στιγμής, τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι καταγράφηκαν μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές και ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 21:19’ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας), στην περιφέρεια Μολίζε, είχε ως επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας του νομού Καμπομπάσο.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή τόσο βόρεια της Ρώμης όσο και στην περιοχή της Νάπολης. Κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στους δρόμους προληπτικά αναμένοντας οδηγίες από τις αρχές.

Italy Earthqake
πηγή:Twitter

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο