Κόσμος

6,4 Ρίχτερ ξύπνησαν μνήμες στη Νέα Ζηλανδία

Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών Ρίχτερ στον Ειρηνικό Ωκεανό, 1.600 χιλιόμετρα μακριά από το Κραϊστσέρτς,έγινε αισθητή στις ανατολικές ακτές.
Ισχυρή σεισμική δόνηση της κατηγορίας των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε 1.600 χιλιόμετρα απόσταση, στην πόλη Κραϊστσέρτς της Νέας Ζηλανδίας, που υπέστη μεγάλες καταστροφές τους προηγούμενους μήνες από σεισμικές δονήσεις με εκατοντάδες θύματα, εκδηλώθηκε κοντά στη νησιωτικό σύμπλεγμα Κέρμαντεκ του Ειρηνικού.
 
Οι σεισμολόγοι απο το Ίδρυμα Γεωλογικών και Πυρηνικών Ερευνών ανακοίνωσαν ότι η σεισμική δόνηση είχε το επίκεντρό της σε υποθαλάσσιο εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων.Το Κέντρο Προειδοποιήσεων εκδήλωσης Τσουνάμι στον Ειρηνικό, ενημέρωσε ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για εκδήλωση παρόμοιου φαινομένου από αυτή τη σεισμική δόνηση.
 
Ο σεισμός έγινε αισθητός στις νότιο-ανατολικές ακτές και των δύο κύριων νησιών που συγκροτούν το σύμπλεγμα της Νέας Ζηλανδίας, ενώ αναγνώστες τοπικού ενημερωτικού ιστότοπου ενημέρωσαν ότι έγινε αντιληπτός και στην πολύπαθη Κραϊστσέρτς, που ακόμα προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί από το καταστροφικό κτύπημα δύο μεγάλων σεισμών από τον περασμένο Σεπτέμβριο και εκατοντάδων μετασεισμικών δονήσεων.
 
Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές η τραυματισμούς από το σημερινό σεισμό.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κίνα για πόλεμο στο Ιράν: Είναι αναγκαία η κατάπαυση του πυρός – Πρόθυμοι να βοηθήσουμε να τερματιστεί η σύγκρουση
Ο ΥΠΕΞ της Κίνας, εξέφρασε στήριξη προς τα ΗΑΕ για την προστασία της κυριαρχίας και της ασφάλειάς τους, ενώ καταδίκασε τις επιθέσεις σε αμάχους και πολιτικές υποδομές
ΥΠΕΞ Κίνας - Wang Yi
Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ιαπωνία λένε ότι θα συμβάλουν στην ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις πρόσφατες επιθέσεις του Ιράν εναντίον άοπλων εμπορικών πλοίων στον Κόλπο», γράφουν στην κοινή τους δήλωση
ΟΡΜΟΥΖ 21