Κόσμος

Annie Nightingale: Πέθανε η πρωτοπόρος ραδιοφωνική παραγωγός του «Radio 1» του BBC

Η Annie Nightingale, η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια στο BBC Radio 1 και η μακροβιότερη DJ του σταθμού στη Βρετανία, πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Την είδηση θανάτου της επιβεβαίωσε η οικογένειά της, ανακοινώνοντας ότι η παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός πέθανε στις 11 Ιανουαρίου 2024 στο σπίτι της στο Λονδίνο, στη Βρετανία μετά από σύντομη ασθένεια, σύμφωνα με το BBC

Η Annie Nightingale χαρακτηρίζεται, ως «πρωτοπόρος και πηγή έμπνευσης για πολλούς. Η παρόρμησή της να μοιραστεί αυτόν τον ενθουσιασμό με το κοινό παρέμεινε αμείωτη μετά από έξι δεκαετίες μετάδοσης στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC παγκοσμίως».

Η Nightingale εντάχθηκε στο Radio 1 το 1970, δεν αποχώρησε ποτέ και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη καριέρα ως γυναίκα παρουσιάστρια ραδιοφώνου. Ήταν η μόνη γυναίκα για 12 χρόνια.

Το πρόγραμμά της Annie Nightingale Presents περιλάμβανε τα «μεγαλύτερα μπάσα» του διάσημου θαυμαστή της χορευτικής μουσικής: η πιο πρόσφατη εκπομπή της, που μεταδόθηκε στις 9 Ιανουαρίου, περιλάμβανε τραγούδια του Deadmau5 και ρεμίξ τραγουδιών των AJ Tracey και Jorja Smith και του Αμερικανού ράπερ Ice Spice.

Ο γενικός διευθυντής του BBC, Tim Davie, αποκάλεσε τη Nightingale «μια μοναδικά προικισμένη ραδιοφωνική παραγωγό που μας ευλόγησε με την αγάπη της για τη μουσική και το πάθος της για τη δημοσιογραφία, για περισσότερα από 50 χρόνια. Εκτός από πρωτοπόρος στη μουσική, υποστήριζε και ενθάρρυνε τις γυναίκες να ασχοληθούν με αυτή». 

https://twitter.com/jowhiley/status/1745805030815338952

Ο επικεφαλής του BBC Radio 1, Aled Haydn Jones, δήλωσε ότι ο σταθμός είναι «συντετριμμένος» από την απώλεια της Nightingale, που θεωρούνταν πρωτοπόρος για τις γυναίκες. «Η Annie ήταν DJ παγκοσμίου κλάσης, ραδιοφωνική παραγωγός και δημοσιογράφος» είπε. «Χάσαμε έναν θρύλο και, χάρη στην Annie, τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ τα ίδια».

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Eavis (@emily_eavis)

Η Nightingale είχε δύο παιδιά, τον Alex και τη Lucy, από τον πρώτο της σύζυγο, συγγραφέα Gordon Thomas, με τον οποίο είχε χωρίσει το 1970. Ένας δεύτερος γάμος, με τον ηθοποιό Binky Baker στα τέλη της δεκαετίας του ’70, κατέληξε επίσης σε διαζύγιο.

Με πληροφορίες από BBC και Guardian

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα