Κόσμος

AstraZeneca: Ανεστάλη η χρήση του για τους κάτω των 60 ετών και στην Εσθονία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Εσθονία προστέθηκε στις χώρες που ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση της Βαλτικής χώρας.

Η απόφαση ελήφθη πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), έπειτα από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο μπορεί να συνδέεται με ένα σπάνιο σύνδρομο θρομβοεμβολών. Η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη την επικεφαλής της επιτροπής των επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Ίργια Λούτσαρ, ανέφερε πως η απόφαση θα παραμείνει σε ισχύ εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών που θα καταστούν διαθέσιμες για το θέμα αυτό.

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιούνγκε υπεραμύνθηκε της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα να σταματήσει τους εμβολιασμούς των πολιτών κάτω των 60 ετών, λέγοντας πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα επικαιροποιούσε τις οδηγίες του για τη συγκεκριμένη ομάδα σήμερα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
3 νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία - Πήγαν για πεζοπορία παρά τις προειδοποιήσεις
«Η κατεύθυνση της διασποράς της τέφρας είναι προς τα βόρεια, επομένως οι κατοικημένες περιοχές και η πόλη Τομπέλο πρέπει να είναι σε επιφυλακή»
ηφαίστειο Ινδονησία
Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ίσως μολύνθηκαν με χανταϊό «μαζικά στη ζούγκλα» λέει ο Βασιλακόπουλος - Τι αναφέρει για τον Έλληνα ομογενή
Ο συναγερμός που έχει σημάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο οφείλεται περισσότερο στα αυστηρά αντανακλαστικά που άφησε πίσω της η πανδημία του κορονοϊού, παρά σε έναν άμεσο, ανεξέλεγκτο κίνδυνο, λέει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Το κρουαζιερόπλοιο «Hondius» 24