Κόσμος

BILD: 150 εκατομμύρια ευρωπαίοι θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι

«Έτοιμο» είναι, σύμφωνα με την BILD, το συμβόλαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech για την προμήθεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού που παρασκευάζεται σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η BILD, η διαπραγμάτευση του συμβολαίου για το εμβόλιο με την Pfizer έχει ήδη ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα θα τεθεί αύριο στο Σώμα των Επιτρόπων, όπου αναμένεται να λάβει και την επίσημη έγκριση.

«Είναι όλα εκεί (ενν. στο συμβόλαιο) και τίποτα δεν μπορεί πλέον να το εμποδίσει», ανέφερε στην γερμανική εφημερίδα πηγή της Επιτροπής, διαβεβαιώνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι ήδη ενήμερη για την διαδικασία «ώστε να μην χρειάζεται να εκφραστούν διαφορετικές ανησυχίες».

Click4More Κορονοϊός: Αυτές είναι οι χώρες της Ευρώπης που δηλώνουν «έτοιμες» για το εμβόλιο της Pfizer 

Η BILD αναφέρει ακόμη ότι η παραγγελία αφορά 200 εκατομμύρια εμβόλια και επιλογή για επιπλέον 100 εκατομμύρια και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανού ευρωβουλευτή, ειδικού για θέματα υγείας, Πέτερ Λίζε, μέχρι την άνοιξη και το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 150 εκατομμύρια Ευρωπαίοι. Ο κ. Λίζε διευκρίνισε ακόμη ότι δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα παραγωγής του συγκεκριμένου εμβολίου στις γερμανικές εγκαταστάσεις της BioNTech αποκλειστικά για τις αγορές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. «Ο κατασκευαστής γνωρίζει την ευθύνη του», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός πολιτικός.

Τις πληροφορίες της BILD επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ (CSU): «Μπορώ να σημάνω λήξη συναγερμού. Οι συμφωνίες θα υπογραφούν τις επόμενες ώρες και στην συνέχεια θα επικυρωθούν και νομικά με τις αυριανές αποφάσεις της Επιτροπής», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix ο κ. Βέμπερ.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν πρόσβαση στο εν λόγω εμβόλιο. Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία εντός των επόμενων ημερών είχε εκφράσει προηγουμένως ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι το Βερολίνο θα εξασφαλίσει έως και 100 εκατομμύρια δόσεις. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις, επισήμανε, είναι η διανομή του εμβολίου και η συντήρησή στις χαμηλές θερμοκρασίες που απαιτείται να παραμείνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή γραμμή Τραμπ απέναντι στο Ιράν: «Ίσως είμαστε καλύτερα χωρίς συμφωνία»
Ο Αμερικανικός πρόεδρος χαρακτήρισε προδότες τους επικριτές του, ενώ ανακοίνωσε στρατιωτική βοήθεια 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
«Τεράστιο κόστος και συνέπειες» με τους νέους δασμούς Τραμπ στα αυτοκίνητα από την ΕΕ – Η απάντηση της Κομισιόν
Η απάντηση της ΕΕ έρχεται μετά την κατηγορία του Τραμπ προς την ΕΕ ότι δεν συμμορφώνεται «στο σύνολό της» με τη εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε και την ανακοίνωσή του ότι θα αυξήσει τους δασμούς στο 25%
Αυτοκίνητα 10
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν