Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Banksy: Έξαλλος με γνωστό οίκο μόδας – Παρακινεί διαρρήκτες να τον κλέψουν επειδή «του έκαναν το ίδιο»

Banksy: Έξαλλος με γνωστό οίκο μόδας – Παρακινεί διαρρήκτες να τον κλέψουν επειδή «του έκαναν το ίδιο»
Φωτογραφία Reuters

Έξαλλος φαίνεται να είναι ο Banksy με τον οίκο μόδας Guess, κατηγορώντας τους ότι χρησιμοποίησαν έργο του στη βιτρίνα ενός καταστήματος χωρίς να ζητήσουν την άδειά του, παρακινώντας εμμέσως πλην σαφώς στα social media τους «φίλους διαρρήκτες» να κάνουν το ίδιο πράγμα που υπέστη ο ίδιος, δηλαδή να κλέψουν το μαγαζί.

«Προσοχή σε όλους τους διαρρήκτες! Με έκλεψαν χωρίς να με ρωτήσουν, πώς μπορεί να θεωρηθεί λάθος αν κάνετε το ίδιο με τα ρούχα τους;», έγραψε ο Banksy στο Instagram, ανεβάζοντας φωτογραφία με την εν λόγω βιτρίνα και αποκαλύπτοντας ότι πρόκειται για το κατάστημα της Guess στη Regent Street του Λονδίνου, ενός από τους πιο σημαντικούς εμπορικούς δρόμους του West End.

Μπορεί τα έργα του Banksy να είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο, φαίνεται όμως πως η Guess προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αυτό «κλέβοντας» ένα από αυτά για να διακοσμήσει τη βιτρίνα της, χωρίς να του ζητήσει άδεια, προκαλώντας την αντίδραση του καλλιτέχνη.

Βέβαια, τα σχόλια του Banksy περί κλοπής δεν τα δέχτηκαν όλοι όσοι τον ακολουθούν και οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν ανάμεικτες, με κάποιους να λένε ότι αυτό πρέπει να γίνει «για να βάλουν μυαλό» και άλλους να καταδικάζουν τον graffiti artist ότι παρακινεί σε βία.

Δείτε την ανάρτηση του Banksy:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Η τελευταία «εμφάνιση» του Banksy (σ.σ. κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητά του, παρά μόνο τα έργα του) έγινε στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας που έχουν πληγεί σημαντικά από τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις