Κόσμος

‘’Big brother’’στη Ρωσία λόγω κορονοιού – Πώς εντοπίζονται όσοι ήρθαν σε επαφή με ασθενείς

Έτοιμο για λειτουργία είναι στη Ρωσία ένα σύστημα παρακολούθησης μέσω των κινητών τηλεφώνων που θα εντοπίζει όσους ήρθαν σε επαφή με άτομα που νοσούν από κορονοϊό.

Το υπουργείο Tηλεπικοινωνιών δημιούργησε ένα σύστημα παρακολούθησης πολιτών που είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που νόσησαν από τον κορονοϊό, το οποίο θα χρησιμοποιεί τις πληροφορίες γεωγραφικού εντοπισμού από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Την σχετική ανακοίνωση έκανε με επιστολή του προς τους κυβερνήτες των περιφερειών ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Μαξούτ Σαντάγεφ.

Την εντολή για την δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος παρακολούθησης είχε δώσει στο υπουργείο Τηλεπικοινωνιών στα τέλη Μαρτίου ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι πολίτες θα ενημερώνονται με σχετικό μήνυμα για την επαφή που είχαν με κάποιο άτομο που νόσησε από τον κορονοϊό, το οποίο θα τους επισημαίνει ότι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Παράλληλα τα στοιχεία αυτά θα στέλνονται στα κατά τόπους περιφερειακά επιχειρησιακά κέντρα της χώρας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πώς θα λειτουργεί το σύστημα 

Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Μαξούτ Σαντάγεφ, δήλωσε ότι το σύστημα αυτό βρίσκεται ήδη σε ειδική ενότητα στον ιστότοπο του υπουργείου. Με την επιστολή του ο υπουργός ζητά να ενημερωθεί για τους αρμοδίους που θα αναλάβουν στην περιφέρεια να εισάγουν στο σύστημα στοιχεία που αφορούν τους πολίτες. Τα στοιχεία που θα εισάγονται στο σύστημα είναι οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων των πολιτών που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, όχι όμως το όνομα, το πατρώνυμο και το επίθετό τους, ούτε η διεύθυνση διαμονής τους. Θα εισάγεται όμως στο σύστημα η ημερομηνία εισαγωγής τους στο νοσοκομείο για νοσηλεία καθώς και οι αριθμός κινητών τηλεφώνων των πολιτών που βρίσκονται σε καραντίνα, όπως και η ημερομηνία έναρξης της καραντίνας.

Πρόσφατα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι το εν λόγω σύστημα παρακολούθησης δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των Ρώσων πολιτών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς αναλαμβάνει καγκελάριος της Γερμανίας – Ο ξεχασμένος υποψήφιος που έχει να ανέβει ένα «βουνό»
Θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία πολιτικός που εκλέγεται καγκελάριος της Γερμανίας (μετά τον Κόνραντ Αντενάουερ – 73 ετών το 1949) και αυτός με το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό (25,5%)
Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς 2
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1