Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Brexit: Κρίσιμη συνάντηση Μπόρις Τζόνσον με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη

Μπόρις Τζόνσον Brexit

Οι εξελίξεις γύρω από το Brexit θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών ανάμεσα στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Οι δύο πολιτικοί θα συναντηθούν το βράδυ της Τετάρτης (08.12.2020) στις Βρυξέλλες.

Με το Brexit να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, Μπόρις Τζόνσον και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επιχειρήσουν να βρουν λύση στις διαπραγματεύσεις για μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών θα λάβει χώρα μία ημέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη (10.12.2020), όπου θα μπορούσε να εγκριθεί μια εμπορική συμφωνία.

Πριν από την ανακοίνωση της συνάντησης είχε προηγηθεί μια κίνηση καλής θέλησης από τη βρετανική κυβέρνηση να αποσύρει από νομοσχέδιο τις ρυθμίσεις που παραβιάζουν τη συμφωνία αποχώρησης.

Όπως μεταδίδει η Indendent, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε: “Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες αύριο για δείπνο με την κα. Φον ντερ Λάιεν για να συνεχίσουν τις συζητήσεις σχετικά με τη μελλοντική σχέση ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε.”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις