Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Brexit: «Συμφώνησαν»… ότι θα τα ξαναπούν Τζόνσον και φον ντερ Λάιεν

Brexit: «Συμφώνησαν»… ότι θα τα ξαναπούν Τζόνσον και φον ντερ Λάιεν

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησαν από τους διαπραγματευτές τους για το Brexit να συνεχίσουν τις συνομιλίες, αλλά προειδοποίησαν ότι καμία συμφωνία δεν θα είναι δυνατή, αν δεν επιλυθούν βασικά θέματα.

“Παραμένουν σημαντικές διαφορές σε τρία κρίσιμα θέματα: ισότιμοι όροι ανταγωνισμού, διακυβέρνηση και αλιεία”, δήλωσαν ο Μπόρις Τζόνσον και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε κοινή δήλωση. “Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι καμία συμφωνία δεν είναι εφικτή εάν αυτά τα θέματα δεν επιλυθούν”.

“Παρότι αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα αυτών των διαφορών, συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να καταβληθεί περαιτέρω προσπάθεια από τις διαπραγματευτικές μας ομάδες για να εκτιμήσουμε εάν οι διαφορές αυτές μπορούν να επιλυθούν”, τόνισαν.

Μπαρνιέ: Οι συνομιλίες θα δείξουν αν είναι δυνατή μια νέα εμπορική συμφωνία

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ που προγραμματίζονται για αύριο, Κυριακή, θα δείξουν εάν θα μπορούσε να επιτευχθεί μια νέα εμπορική συμφωνία.

“Θα δούμε αν υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε. Οι εργασίες συνεχίζονται αύριο”, έγραψε ο Μπαρνιέ σήμερα στο Twitter.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις