Κόσμος

Copernicus: Ο Μάιος του 2024 ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών παγκοσμίως – Ρεκόρ θερμοκρασίας για 12ο συνεχόμενο μήνα

Ο Μάιος ήταν ο πιο θερμός μήνας των τελευταίων ετών παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Copernicus πρόκειται για τον 12ο συνεχόμενο μήνα – από τον Ιούνιο – όπου σημειώνεται ρεκόρ θερμοκρασίας παγκοσμίως.

Τα στοιχεία του Copernicus είναι ανησυχητικά. H μέση θερμοκρασία των 15,91 βαθμών Κελσίου τον Μάιο του 2024 ήταν κατά 1,52°C υψηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 1850-1900, δηλαδή πριν από τη βιομηχανοποίηση, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης του κλίματος της ΕΕ, Copernicus Climate Change Service.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Copernicus αυτό σηματοδοτεί τον 12ο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο οι θερμοκρασίες ήταν θερμότερες από εκείνες που έχουν καταγραφεί ποτέ, με τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία του επιφανειακού αέρα να είναι κατά 0,65°C υψηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.

«Είναι σοκαριστικό, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτό το 12μηνο σερί», δήλωσε ο Κάρλο Μπουοντέμπο, διευθυντής της Copernicus Climate Service.

copernicus

«Μολονότι η ακολουθία αυτή μηνών που σπάνε ρεκόρ θα διακοπεί τελικά, η συνολική υπογραφή της κλιματικής αλλαγής παραμένει και δεν διαφαίνεται κανένα σημάδι αλλαγής αυτής της τάσης», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1