Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο του Κιέβου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Περίπου 70.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου για να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο αριθμός των διαδηλωτών σήμερα (σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου) είναι σχεδόν όμοιος με εκείνος του περασμένου σαββατοκύριακου, αλλά σαφώς μικρότερος από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν οι διαδηλώσεις αμαυρώθηκαν από βίαια επεισόδια από τα οποία αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

‘Ενας από τους διαδηλωτές που κατήγγειλε ότι βασανίστηκε και σήμερα βρίσκεται στη Λιθουανία, μίλησε μέσω τηλεφώνου από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να μην υποχωρήσουν και καταχειροκροτήθηκε.

Στην αρχή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τον λόγο πήραν δύο προσωπικότητες της αντιπολίτευσης: η ουκρανή δημοσιογράφος Τετιάνα Τσορνόβολ, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του φιλοευρωπαϊκού κινήματος και η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια στα τέλη Δεκεμβρίου από αγνώστους σε προάστιο του Κιέβου και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και νυν ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης Γιούρι Λουτσένκο, ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση με ρόπαλο στο κεφάλι από την οποία υπέστη εγκεφαλική διάσειση. Ο Λουτσένκο ήταν πρώην μέλος της φυλοδυτικής κυβέρνησης της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο.

Διαβάστε

‘Εξαλλη η Μέρκελ με το “να πάει να γα@@θεί η ΕΕ” – Κόσμος

Νούλαντ: Η Ευρώπη να πάει να γ…θεί! – Κόσμος

Συνταγματική μεταρρύθμιση “το συντομότερο δυνατό” υπόσχεται ο Γιανουκόβιτς – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε