Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μαρτυρία σοκ του Ουκρανού ακτιβιστή: “Τους ζήτησα να με σκοτώσουν, γιατί δεν άντεχα”

Μαρτυρία σοκ του Ουκρανού ακτιβιστή: “Τους ζήτησα να με σκοτώσουν, γιατί δεν άντεχα”

Ο αντιπολιτευόμενος ακτιβιστής, Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο οποίος έφυγε από την Ουκρανία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λιθουανίας μετά την απαγωγή του, υποστήριξε σήμερα ότι οι ρωσόφωνοι βασανιστές του τον υποχρέωσαν να ομολογήσει ότι ήταν κατάσκοπος για λογαριασμό των ΗΠΑ.

“Με ανάγκασαν να μιλήσω μπροστά σε μια κάμερα και να πω αυτά που ήθελαν: ότι ήμουν Αμερικανός κατάσκοπος (. . .) ότι η Αμερική μου έδωσε χρήματα για να οργανώσω τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις (στο Κίεβο) και ότι εμπνεόμουν από τους Αμερικανούς για να προκαλέσω ταραχές εναντίον της κυβέρνησης”, είπε στους δημοσιογράφους ο 35χρονος ηγέτης του κινήματος διαμαρτυρίας Automaidan.

“Τους έλεγα ψέματα για να σταματήσουν τα βασανιστήρια (. . .). Κάποια στιγμή τους ζήτησα να με σκοτώσουν, επειδή δεν άντεχα πια”, πρόσθεσε.

Ο Μπουλάτοφ βρέθηκε αιμόφυρτος σε ένα δάσος έξω από το Κίεβο στις 30 Ιανουαρίου και κατήγγειλε ότι άγνωστοι τον κρατούσαν όμηρο, τον σταύρωσαν και τον ξυλοκοπούσαν επί μία εβδομάδα.

“Όταν με χτυπούσαν αισθανόμουν στο πρόσωπό μου κάτι που έμοιαζε με λιωμένο μέταλλο, πολύ, πολύ καυτό. Ήμουν έτοιμος να κάνω τα πάντα για να σταματήσουν. Πίστευα ότι ήταν μέλη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Από τον τρόπο που με χτυπούσαν συμπέρανα ότι ήταν επαγγελματίες”, συνέχισε.

Ο Μπουλάτοφ χαρακτήρισε την απαγωγή του “τη χειρότερη εμπειρία της ζωής του” και είπε ότι έχει ακόμη σοβαρούς πονοκεφάλους και ιλίγγους.

“Με κάρφωσαν σε μια ξύλινη πόρτα, γονατιστό, και με χτυπούσαν με ρόπαλα. Ήμουν τόσο τρομοκρατημένος, υπέφερα τόσο πολύ που τους ζήτησα να με σκοτώσουν”, είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διήρκησε μιάμιση ώρα.

Όπως είπε, δεν προτίθεται να επιστρέψει στην Ουκρανία παρά μόνο εάν του δοθούν εγγυήσεις ότι δεν πρόκειται να του ασκηθεί ποινική δίωξη. “Ζητώ από την κυβέρνηση της χώρας μου να δώσει εγγυήσεις στη διεθνή κοινότητα ότι δεν θα διωχθώ πολιτικά. Η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει στο αρχείο όλες τις υποθέσεις σε βάρος ακτιβιστών, όπως εγώ, που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις”, συμπλήρωσε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιθουανίας επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ο Μπουλάτοφ “φέρει στο σώμα του εμφανή ίχνη βασανιστηρίων και βάναυσης συμπεριφοράς” εναντίον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεσαίωνας! Συγκλονισμένη η διεθνής κοινότητα από τον βασανισμό Ουκρανού διαδηλωτή που τον σταύρωσαν και του έκοψαν το αυτί

Νεκρός άλλος ένας Ουκρανός διαδηλωτής

Ουκρανοί αστυνομικοί εξευτελίζουν διαδηλωτή – Απίστευτο βίντεο!

Επιχείρηση εκκαθάρισης στο Κίεβο – Ένας νεκρός από τα επεισόδια

H S&P υποβάθμισε την Ουκρανία κατά μία βαθμίδα

Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση της Ουκρανίας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε