Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Δεν φαντάζεστε τι έκανε τη Μέρκελ να χάσει τη συγκέντρωσή της [vid]

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Η “Σιδηρά Κυρία” της Γερμανίας είναι μια γυναίκα που πάντα είναι απόλυτα συγκεντρωμένη. Γερμανίδα είναι άλλωστε, δεν χαμογελάει και συχνά. Αλλά αυτή τη φορά, την αυτοσυγκέντρωση την έχασε και μάλιστα μπροστά στις κάμερες.

Ο λόγος δεν ήταν ούτε το ιταλικό δημοψήφισμα ούτε η απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος. Η καγκελάριος της Γερμανίας έφτασε στο 29ο Συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που γίνεται στο Έσεν. Οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα (05.12.2016) και μόλις η Μέρκελ (επικεφαλής του CDU) έφτασε στο χώρο, δημοσιογράφοι και κάμεραμεν “έπεσαν” πάνω της για μια δήλωση.

Και ενώ η καγκελάριος είχε αρχίσει να μιλάει, το βλέμμα της “έφυγε”. Και “κόλλησε” σε κάτι που ήταν στα αριστερά της. «Τι είναι αυτό» ρώτησε όλο περιέργεια. «Μια κάμερα 360 μοιρών» της απάντησαν οι δημοσιογράφοι. Αλλά αυτό από μόνο του δεν “χόρτασε” την περιέργεια της καγκελαρίου.

Και συνέχισε να ζητάει πληροφορίες για το… περίεργο πραγματάκι που την έκανε να διακόψει τη δήλωσή της. «Και τι κάνει αυτό; Περιστρέφεται; Και είναι καλή ιδέα που το έχουν βάλει να στέκεται στο πλάι; Σε ποιον ανήκει αυτή η κάμερα 360 μοιρών;». Και όταν της απάντησαν ότι η κάμερα ανήκει στο κόμμα της, όλοι ξέσπασαν σε γέλια.

Φαίνεται ότι η Μέρκελ δεν έχει ιδιαίτερο άγχος για το συνέδριο, από το οποίο αναμένεται να επανεκλεγεί πρόεδρος του CDU και να επιβεβαιώσει τυπικά την υποψηφιότητά της, για τέταρτη φορά, για την καγκελαρία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε