Κόσμος

Εκλογές στην ΠΓΔΜ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της ΠΓΔΜ προκειμένου να εκλέξουν νέο πρόεδρο αλλά και βουλευτές.

Οι πολίτες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ψηφίζουν την Κυριακή για να ανανεώσουν το κοινοβούλιο και να εκλέξουν ταυτόχρονα νέο πρόεδρο, σε μια εκλογική διαδικασία όπου οι συντηρητικοί έχουν τη δυνατότητα να εδραιώσουν την εξουσία τους στη βαλκανική χώρα που αγωνίζεται να βρεθεί πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το συντηρητικό κόμμα ( VMRO – DPMNE ) του απερχόμενου πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι προκήρυξε πρόωρες κοινοβουλευτικές ένα χρόνο πριν την κανονική εκλογική διαδικασία τον Ιούνιο του 2015 μετά από το επιχείρημα με τον κυβερνητικό σύμμαχό τους τη Δημοκρατική Ένωση Αλβανών ( DUI ), για την επιλογή ενός κοινού προεδρικού υποψηφίου .

Οι συντηρητικοί του Γκρουέφσκι διατηρούν την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος καθώς οι δημοσκοπήσεις τους πιστώνουν με σχεδόν το 28 % των ψήφων έναντι 15 % των σοσιαλιστών του SDSM και έχουν ως στόχο να πάρουν την πλειοψηφία των 62 από τις 123 έδρες στο κοινοβούλιο .

Εν τω μεταξύ , ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους , ο συντηρητικός Γκιόργκε Ιβάνοφ και ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Στέβο Πενταρόβσκι θα συναντηθούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με τον Ιβάνοφ να έχει ένα προβάδισμα μετά το πρώτο γύρο στις 13 Απριλίου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 0500 GMT και θα κλείσουν στις 1900 GMT . Τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στη νύχτα.

Διαβάστε

Κατηγορούν τον σκοπιανό πρωθυπουργό πως πήρε μίζα 1,5 εκατ. ευρώ

Έλληνες οι περισσότεροι τουρίστες στα Σκόπια

Μακεδονία: Σάλος από τη νέα πρόκληση των Σκοπιανών – ”Μας διώξατε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου”!

ΠΓΔΜ: Καμία αλλαγή στην ονομασία χωρίς δημοψηφισμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο κατάληψης της Γάζας απειλεί να στραφεί κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ήλπιζε ότι η απόφαση να καταλάβει τη Γάζα θα του έδινε μια ανάσα, όμως αυτή η κίνηση μπορεί τελικά να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Haaretz
Μπέντζαμιν Νετανιάχου / Φωτογραφία αρχείου ΑΡ / Denes Erdos
Κοινό μήνυμα Ευρωπαίων ηγετών για τη συνάντηση Τραμπ με Πούτιν: «Η πορεία προς την ειρήνη δεν αποφασίζεται χωρίς την Ουκρανία»
«Μόνο μία προσέγγιση που συνδυάζει υποστήριξη στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να φέρει επιτυχία στις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος», ανέφεραν
Κιρ Στάρμερ 12
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα