Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εκρήξεις στα γραφεία του φιλοκουρδικού HDP στην Κωνσταντινούπολη [vid]

Εκρήξεις στα γραφεία του φιλοκουρδικού HDP στην Κωνσταντινούπολη [vid]

Για δύο εκρήξεις στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ, λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση στην Καισάρεια. Το πρωί Τούρκοι είχαν κάνει επίθεση στα γραφεία του HDP χρεώνοντάς του, σχέσεις με τους βομβιστές. Η ηγεσία του HDP παραμένει προφυλακισμένη εδώ και εβδομάδες.

Το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη με τους 44 νεκρούς και το πρωινό στην Καισάρεια, φαίνεται πως άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου στην γείτονα. Ο συσχετισμός των δύο χτυπημάτων, λόγω των εκρηκτικών και η ανάληψη της ευθύνης για το πρώτο από την διάσπαση του PKK, την κουρδική ομάδα TAK έδωσε το σύνθημα σε φανατικούς υποστηρικτές του Erdogan, να πραγματοποιήσουν σειρά επιθέσεων στα γραφεία του -μετριοπαθούς φιλοκουρδικού- κόμματος HDP.

Όπως μπορείτε να ακούσετε και στο βίντεο, στα γραφεία του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκε σειρά εκρήξεων.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του φιλοκουρδικού κόμματος, όπως και πολλοί από τους βουλευτές του, παραμένουν προφυλακισμένοι από το καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που αναρτώνται στα social media, η κυβέρνηση μέσω παρακρατικών ομάδων έχει εξαπολύσει πογκρόμ στα γραφεία του HDP σε όλη τη χώρα. Αμέσως μετά τις εκρήξεις στα γραφεία της Κωνσταντινούπολης, έξω από αυτά βρέθηκαν ομάδες Τούρκων που πέταγαν φωτοβολίδες προς το κτίριο πανηγυρίζοντας για τις επιθέσεις. Την ίδια ώρα καταγραφόταν επίθεση στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος και στην Άγκυρα.

 

 

Νωρίτερα, στην Καισάρεια, δεν ήταν καν κάποιοι “αγανακτισμένοι” οπαδοί του Ερντογάν, αλλά οι ίδιοι οι Τούρκοι πυροσβέστες που “κατέβασαν” την πινακίδα του HDP από τα γραφεία του κόμματος, τοποθετώντας μέσα σε αποθέωση στη θέση της, την τούρκικη σημαία…

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε