Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Έξι μικρά παιδιά νεκρά από επεισόδια στο Αφγανιστάν

Έξι μικρά παιδιά νεκρά από επεισόδια στο Αφγανιστάν

Έξι παιδιά σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε δύο χωριστά συμβάντα στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας σήμερα.

Στη νότια επαρχία Ζαμπούλ, ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και άνδρες των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας συζητούσαν με χωρικούς στην περιφέρεια Σατζόι όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη.

“Λόγω των πυρών [που αντηλλάγησαν] τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν και τρία τραυματίστηκαν”, ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Σαρντάρ Μοχάμαντ Χοτάκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

Ένας από τους ένοπλους τραυματίστηκε και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, κατά την ίδια πηγή.

Στην επαρχία Πάκτικα, η οποία συνορεύει με ημιαυτόνομες περιοχές όπου ζουν φυλές, στο Πακιστάν, δύο παιδιά σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας βόμβας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη αυτής της επαρχίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα παιδιά έπαιζαν όταν εξερράγη η βόμβα, την οποία είχαν τοποθετήσει μέλη της “ένοπλης αντιπολίτευσης” –ο όρος χρησιμοποιείται από τις αρχές στο Αφγανιστάν για τους Ταλιμπάν–, στην περιοχή Σουρόμπι. Και τα δύο θύματα ήταν 12 ετών.

Τα παιδιά που τραυματίστηκαν, ένα εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, διακομίστηκαν σε ένα νοσοκομείο των δυνάμεων του NATO.

Οι αυτοσχέδιες βόμβες αποτελούν την υπ’ αριθμόν ένα αιτία θανάτου στο Αφγανιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε