Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έπεσε κάνοντας σκι κι έσπασε τη λεκάνη της η Μέρκελ

Έπεσε κάνοντας σκι κι έσπασε τη λεκάνη της η Μέρκελ

– Η καγκελάριος της Γερμανίας έκανε διακοπές στην Ελβετία
– Έπεσε και χτύπησε στον αριστερό οπίσθιο πυελικό δακτύλιο
– Η Άνγκελα Μέρκελ έχει υποστεί κάταγμα στη λεκάνη
– Αρχικά νόμιζε πως ήταν μώλωπας αλλά όταν επέστρεψε στο Βερολίνο πήγε στο γιατρό
– Πρέπει να μείνει σε ακινησία για τις επόμενες τρεις εβδομάδες
– Ακυρώθηκαν όλες οι συναντήσεις της – Απαγορεύεται να ταξιδέψει

Μάλλον έπιασαν οι… κατάρες όσων υπομένουν την πολιτική της λιτότητας που υποστηρίζει με θέρμη η Άνγκελα Μέρκελ. Οι φωτογραφίες της εφημερίδας Bild που έδειχναν την καγκελάριο της Γερμανίας να κάνει σκι στο πολυτελέστατο St. Moritz της Ελβετίας, όσο να ‘ναι προκάλεσαν πολλούς.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: BILD
Και σήμερα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών της στην Ελβετία, η Μέρκελ έπεσε ενώ έκανε σκι και χτύπησε στη λεκάνη.
Όπως είπε ο Ζάιμπερτ: η Άγκελα Μέρκελ υπέστη «μώλωπες σε συνδυασμό με ατελές κάταγμα του οπίσθιου συνδέσμου της λεκάνης». Σε απλά.. ελληνικά: ελαφρύ κάταγμα λεκάνης και χρειάζεται πατερίτσες για να περπατάει.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: BILD
“Η καγκελάριος φυσικά είναι σε θέση να εργάζεται και έχει πλήρη επικοινωνία”, είπε ο Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι το ατύχημα της Μέρκελ έγινε όταν έκανε σκι “με μικρή ταχύτητα” χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών της στο Ενγκαντίν, κοντά στο Σαν Μόριτς.

Αρχικά η Μέρκελ πίστεψε πως είναι ένας απλός μώλωπας, αλλά όταν επέστρεψε στο Βερολίνο πήγε στο γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε ότι το τραύμα της είναι σοβαρότερο. «Τώρα ακολουθεί τις συμβουλές των γιατρών της προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή θεραπεία και ανάρρωση», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι είναι αυτονόητο πως η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι της. Είναι απολύτως σε θέση να εργάζεται και να επικοινωνεί.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: BILD
Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη θα προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου. Θα ακυρωθούν το ταξίδι της στην Πολωνία και η συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέρ Μπέτελ.

Όπως είπε ο Ζάιμπερτ, η Μέρκελ δεν θα παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αργότερα μέσα στο μήνα εξαιτίας του ατυχήματος στο σκι καθώς η συνάντηση στο Νταβός στο τέλος Ιανουαρίου συμπίμπτει με την προγραμματισμένη συνεδρίαση της γερμανικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αναψοκοκκινισμένη Μέρκελ την ώρα που κάνει σκι – ΦΩΤΟ

Υπουργός της Μέρκελ αποκάλυψε ότι είναι λεσβί

Άνγκελα Μέρκελ: Θα βάλω τα λαμέ και θα φυσάει

Μέρκελ: Θέλω να πάρω τα βουνά και τα λαγκάδια

Το σοκ της Μέρκελ για το ατύχημα του Σουμάχερ

Θύμα τροχαίου η Άνγκελα Μέρκελ

Ποιος σιχαίνεται τη λαχανόσουπα της Μέρκελ;

Η φιλόμουση αλλά ατάλαντη κυρία Μέρκελ: Μου αρέσει να τραγουδάω

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε