Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Επιτυχής η επέμβαση στον Αιγύπτιο πρόεδρο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Επιτυχής ήταν η χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη σε πανεπιστημιακή κλινική στη Χαϊδελβέργη, στη νοτιοδυτική Γερμανία, ο επί σχεδόν τρεις δεκαετίες πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

“Η χειρουργική επέμβαση πήγε καλά. Ο ασθενής έχει τις αισθήσεις του”, είπε η εκπρόσωπος της κλινικής Ανέτε Τουφς, διευκρινίζοντας ότι πολλοί χειρουργοί μετείχαν στην αφαίρεση της χοληδόχου κύστης του αιγύπτιου προέδρου.

Ο 81χρονος Μουμπάρακ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, παρέδωσε προσωρινά την εξουσία στον πρωθυπουργό του Άχμεντ Ναζίφ. Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Ναζίφ θα ασκεί καθήκοντα προέδρου “έως την επιστροφή του Μουμπάρακ και την ανάληψη των καθηκόντων του”.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του όσον αφορά το αν θα είναι υποψήφιος για άλλη μία εξαετή προεδρική θητεία στις εκλογές του 2011 στην Αίγυπτο, ούτε έχει μέχρι στιγμής ορίσει κάποιον διάδοχο. Ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι θα προσπαθήσει να παραδώσει την εξουσία στον γιο του, τον 46χρονο Γκάμαλ που είναι πολιτικός, αν επιλέξει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε