Δευτέρα, 3 Ιουν.
32oC Αθήνα

Εθνικό πένθος για το πολύνεκρο τροχαίο στη Γαλλία! Κάηκαν ζωντανοί 44 άνθρωποι

Εθνικό πένθος για το πολύνεκρο τροχαίο στη Γαλλία! Κάηκαν ζωντανοί 44 άνθρωποι

Σε πέθνος έχει βυθιστεί η Γαλλία μετά το πολύνεκρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή 44 ανθρώπων. Από τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο κατάφεραν να βγουν ζωντανοί 8 άνθρωποι.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 7.30 το πρωί στον κεντρικό δρόμο 17 στο Puisseguin, στην επαρχία Gironde, σε απόσταση 57 χιλιομέτρων από το Μπορντό. Τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να εγκλωβιστούν στο φλεγόμενο λεωφορείο και να βρουν φριχτό θάνατο.

Το λεωφορείο μετέφερε περίπου 50 επιβάτες και κατευθυνόταν νότια προς την περιοχή Lanes. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν ηλικιωμένοι που πραγματοποιούσαν ημερήσια εκδρομή στην περιοχή. Δεν είναι σαφές αν ο οδηγός του λεωφορείου είναι ανάμεσα στα θύματα, ενώ οι νεότερες πληροφορίες θέλουν τον οδηγό του φορτηγού που μετέφερε ξυλεία να είναι ανάμεσα στους επιζώντες.

Ο οδηγός του λεωφορείου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο I-Tele ο δήμαρχος του Puisseguin, Xavier Sublett, κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και έτσι κατάφεραν να βγουν 8 άνθρωποι από το φλεγόμενο όχημα. “Ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να αποφύγει το φορτηγό αλλά έπεσε πάνω τους και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παρά να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό που ανοίγει τις πόρτες για να ξεφύγουν οι επιβάτες από το φλεγόμενο όχημα”, δήλωσε αργότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, σημειώνοντας πως ήταν ο οδηγός του φορτηγού που έχασε τον έλεγχο.

Από την Αθήνα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιούνται και πως ο ίδιος “έχει βυθιστεί στη θλίψη από την τραγωδία”. Στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος μετέβη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Manuel Valls, ο υπουργός Μεταφορών Alain Vidalies και ο δήμαρχος του Μπορντό Alain Juppe. “Είναι τρομερό σοκ για την περιοχή. Είναι τρομερό σοκ για τη Γαλλία. Σήμερα η Γαλλία και οι Γάλλοι είναι σε πένθος”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος. Η δήμαρχος του Petit-Palais-et-Cornemps φέρεται να έχει χάσει 3 συγγενικά της πρόσωπα στο τραγικό τροχαίο.

 

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στην εφημερίδας Sud Ouest, δήλωσε πως το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο είναι πολύ επικίνδυνο. “Είδα τον καπνό από τη φωτιά και νόμιζα ότι καιγόταν κάποιο σπίτι. Θα πήγαιναν εκδρομή με τα πόδια. Είναι φρικτό”, σημείωσε η Elisabeth.

Οι αρμόδιες γαλλικές αρχές έχουν ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για το δυστύχημα, με τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία να παραμένουν ασαφή. Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο τροχαίο στη Γαλλία από το 1982, όταν 53 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 44 παιδιά, έχασαν τις ζωές τους στο Beaune.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε