Κόσμος

Eurovision 2023: Αντιδρά η Ουκρανία στην απόφαση της EBU – «Κερδίσαμε και απαιτούμε διαπραγματεύσεις»

Αντιδράσεις από την Ουκρανία προκαλεί η ανακοίνωση της EBU ότι η Eurovision 2023 θα διοργανωθεί από άλλη χώρα, με τον υπουργό Πολιτισμού, Oleksandr Tkachenko, να επιμένει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς.

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (17.6.2022), η EBU ανακοίνωσε πως η Ουκρανία δεν θα αναλάβει τη διοργάνωση της Eurovision του 2023 και πως ξεκίνησε συνομιλίες με το BBC για να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό στη Βρετανία, μιας και είναι η χώρα που τερμάτισε δεύτερη στον φετινό τελικό της Ιταλίας.

Ο Oleksandr Tkachenko έγραψε στο Telegram, μεταδίδει ο Guardian, ότι «η Ουκρανία δεν συμφωνεί με τη φύση μιας τέτοιας απόφασης, χωρίς να συζητήσουμε τη δυνατότητα άλλων επιλογών. Πιστεύουμε ότι έχουμε κάθε λόγο να διεξάγουμε περαιτέρω διαπραγματεύσεις και να βρούμε μια κοινή λύση που θα ικανοποιήσει όλα τα μέρη.

Η Ουκρανία κέρδισε τη Eurovision 2022 και τώρα έχουμε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις στον καθορισμένο χρόνο για τη διαδικασία έγκρισης της διεξαγωγής του διαγωνισμού στην Ουκρανία, όπου θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Θα απαιτήσουμε να αλλάξει αυτή η απόφαση, γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε όλες τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Γι’ αυτό απαιτούμε πρόσθετες διαπραγματεύσεις».

Ήδη, πάντως, έχουν αρχίσει οι εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών των διεθνών ΜΜΕ ότι το θέμα της Eurovision έχει αρχίσει να προκαλεί διπλωματικές διαταραχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία