Κόσμος

Φιλιππίνες: Ξεπέρασαν τους 650 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Οι αρχές αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε πόσιμο νερό και τρόφιμα για τους επιζώντες, καθώς και σε σακούλες για τα πτώματα και φέρετρα.

Σε περισσότερους από 650 ανέρχονται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί στις νότιες Φιλιππίνες λόγω των πλημμυρών που προκάλεσε ο τυφώνας Ουάσι, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες ανεύρεσης των 800 αγνοουμένων στο νησί Μιντανάο.
 
Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, οι περισσότεροι νεκροί είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ πολλά πτώματα δεν έχουν αναγνωριστεί, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες.
 
Οι αρχές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων, καθώς κατηγορούνται ότι δεν προειδοποίησαν επαρκώς για τη σοβαρότητα της τροπικής καταιγίδας. Η κρατική υπηρεσία καταστροφών υποστηρίζει ότι εξέδωσε προειδοποίηση τρεις ημέρες πριν η καταιγίδα φτάσει στη στεριά την Παρασκευή.
 
Οι αρχές αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε πόσιμο νερό και τρόφιμα για τους επιζώντες, καθώς και σε σακούλες για τα πτώματα και φέρετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάνω απο 400 οι νεκροί στις Φιλιππίνες – Βιβλική καταστροφή απο την τροπική καταιγίδα – Φώτο και Βίντεο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων στη Κωνσταντινούπολη σε στελέχη της αντιπολίτευσης για διαφθορά
Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 48 ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για διαφθορά – Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής Μπαϊράμπασα στην Κωνσταντινούπολη, μέλος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP
Αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
8
Η σπαρακτική ομιλία της συζύγου του Τσάρλι Κερκ - «Με ρώτησε η κόρη μας που είναι ο μπαμπάς, της είπα πως πήγε ταξίδι με τον Ιησού»
«Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχήσουν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική κραυγή. Η αποστολή του συζύγου μου δεν θα τελειώσει, ούτε για μια στιγμή», τόνισε η χήρα του συντηρητικού ακτιβιστή
Έρικα Κιρκ
16
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1