Κόσμος

G20: Ρωσία και Κίνα εμπόδισαν ανακοινωθέν για άνευ όρων αποχώρηση του ρωσικού στρατού από την Ουκρανία

Η Κίνα ενώθηκε με την Ρωσία αρνούμενη να υποστηρίξει την απαίτηση για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Ουκρανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των 20 (G20) στο Νέο Δελχί.

Οι δύο χώρες ήταν τα μόνα μέλη της G20 που δεν ενέκριναν το ανακοινωθέν που απαιτεί «την πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση της Ρωσίας από το έδαφος της Ουκρανίας».

Λίγο νωρίτερα, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G20, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν, ενημερώνοντας σχετικά τους δημοσιογράφους, ανέφερε πως ο κ. Μπλίνκεν τόνισε στον κ. Λαβρόφ πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία για όσο χρειασθεί.

Επιπλέον – πάντα κατά το ίδιο αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται – ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την Μόσχα να εφαρμόσει την συνθήκη New START και να απελευθερώσει τον αμερικανό πολίτη Πολ Γουέλαν.

Η Ρωσία πάντως είχε φροντίσει να υποβαθμίσει τη συνάντηση Μπλίνκεν – Λαβρόφ, ανακοινώνοντας πως οι δύο υπουργοί απλά μίλησαν «στο πόδι» και πως δεν διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Βηρυτό – Απειλές Ιράν σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες – «Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι στο Ιράν», λέει Ρώσος πρέσβης
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Λίβανος
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 τραυματίες από φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στην Ρωσία - Δείτε βίντεο
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επέβαλε προσωρινά περιορισμούς στο τοπικό αεροδρόμιο στο Νιζνεκάμσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας
Ρωσία