Κόσμος

Ο Τζέι Ντι Βανς εκδίδει βιβλίο για την πίστη και τη μεταστροφή του στον Καθολικισμό – Σενάρια για προεδρική υποψηφιότητα το 2028

Το «Communion: Finding My Way Back to Faith» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο, στο οποίο εξερευνά τη θρησκευτική του πίστη και τη μεταστροφή του στον καθολικισμό ως ενήλικας.

Το βιβλίο του Τζέι Ντι Βανς με τίτλο «Communion: Finding My Way Back to Faith» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος HarperCollins. Η ίδια εταιρεία είχε εκδώσει και το best seller Hillbilly Elegy το 2016.

«Η ιστορία του πώς ξαναβρήκα την πίστη μου συνέβη, φυσικά, επειδή την είχα χάσει πρώτα», ανέφερε ο 41χρονος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σε δήλωσή του.

«Το πιο ενδιαφέρον ερώτημα που πλανάται πάνω από αυτό το βιβλίο – και στο μυαλό μου – είναι γιατί απομακρύνθηκα εξαρχής από τον δρόμο. Γιατί η χριστιανική πίστη των νεανικών μου χρόνων δεν κατάφερε να ριζώσει», σημείωσε.

Η ανακοίνωση της έκδοσης ενδέχεται να αναζωπυρώσει τα σενάρια ότι ο Βανς θα διεκδικήσει την προεδρία το 2028 – κάτι που ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητά του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αποφάσεων μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2026.

Δεν είναι ασυνήθιστο για υποψήφιους προέδρους να εκδίδουν βιβλία πριν ξεκινήσουν την εκστρατεία τους, αποκτώντας έτσι προβολή και διαμορφώνοντας το πολιτικό τους αφήγημα.

Το βιβλίο των 304 σελίδων γράφτηκε από τον ίδιο τον Βανς, ο οποίος εργάζεται πάνω σε αυτό από το 2019, και θα περιλαμβάνει και αναφορές στην πολιτική του πορεία. Αν και αρκετοί αντιπρόεδροι – από τον Γουόλτερ Μοντέιλ έως τον Μάικ Πενς – έχουν εκδώσει βιβλία, ο Βανς είναι από τους λίγους που το κάνουν ενώ βρίσκονται εν ενεργεία στο αξίωμα.

Ο ίδιος έχει περιγράψει την προσωπική του διαδρομή από τον χριστιανισμό στον αθεϊσμό και τελικά στον καθολικισμό, στον οποίο προσχώρησε το 2019, αποδίδοντας στη νέα του πίστη ένα βαθύτερο αίσθημα σκοπού – κάτι που, όπως λέει, δεν βρήκε ούτε στις σπουδές του στο Yale University ούτε στην καριέρα του στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Το Hillbilly Elegy, το οποίο αφηγείται τα παιδικά του χρόνια στην επαρχία, γνώρισε τεράστια επιτυχία και απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη απήχηση μετά τη νίκη του Τραμπ το 2016. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2020 από τον σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ.

Αν και αρχικά υπήρξε επικριτής του Τραμπ, ο Βανς εξελίχθηκε σε στενό του σύμμαχο. Εκλέχθηκε γερουσιαστής από το Οχάιο το 2022 και δύο χρόνια αργότερα επιλέχθηκε από τον Τραμπ ως υποψήφιος αντιπρόεδρός του, κι έγινε ένας από τους νεότερους αντιπροέδρους στην ιστορία των ΗΠΑ μετά τον Ρίτσαρντ Νίξον τη δεκαετία του 1950.

Η ανακοίνωση για το βιβλίο ήρθε λίγο μετά την είδηση ότι η σύζυγός του, Ούσα Βανς, ξεκίνησε ένα νέο podcast με τίτλο «Storytime with the Second Lady», με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης στα παιδιά.

Το ζευγάρι έχει τρία μικρά παιδιά, ενώ η Ούσα Βανς είναι έγκυος στο τέταρτο, ένα αγόρι που αναμένεται να γεννηθεί στα τέλη Ιουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 10
«Στα κάγκελα» η Ευρώπη: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στη Γαλλία – Βανδαλισμοί σε Αλβανία και Ισπανία, νέα επεισόδια σε Ιταλία και Βέλγιο
Στην Γαλλία αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου - Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Παρίσι
6