Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γαλλία: Αυτός είναι ο ιερέας που δολοφονήθηκε άγρια μέσα στην εκκλησία! Ο τρόμος επέστρεψε! Ολάντ: “Στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους η επίθεση”!

Φωτό twitter / @Conflicts
Φωτό twitter / @Conflicts

– “Τρομοκρατική επίθεση” χαρακτηρίζει τη σφαγή του ιερέα μέσα στην εκκλησία ο Ολάντ και κηρύσσει πόλεμο στο ISIS!
– Η εισβολή δύο ανδρών με μαχαίρι σε εκκλησία στη Νορμανδία κατέληξε σε τραγωδία
– Πληροφορίες από γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο ιερέας έχει αποκεφαλιστεί μέσα στον Ιερό Ναό!
– Εκτός από τον ιερέα, ένας από τους ομήρους είναι βαριά τραυματισμένος
– Ο εισαγγελές της αντιτρομοκρατικής αναλαμβάνει την έρευνα – Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ πήγε αμέσως στο σημείο
– Νεκροί και οι δύο δράστες από πυρά αστυνομικών
– Ο ένας είχε φυλακιστεί στη Γαλλία επειδή προσπάθησε να διαφύγει στη Συρία το 2015
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας στη Γαλλία επιστρέφει. Εάν είχε φύγει ποτέ…
Η ομηρία σε εκκλησία στη βόρεια Νορμανδία κατέληξε σε λουτρό αίματος, και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν… αναπόφευκτη τη σύνδεση με τους φανατικούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό δυστυχώς επιβεβαιώνεται από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ολάντ αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό έσπευσε στο σημείο, ενώ πριν λίγη ώρα χαρακήρισε “τρομοκρατική πράξη” τη σημερινή επίθεση, τονίζοντας πως “η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει το ISIS με κάθε τρόπο“.

 

 

Τα δεδομένα

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (σ.σ. ώρα Ελλάδος). Οι πληροφορίες ανέφεραν πως δύο άνδρες εισέβαλαν κρατώντας μαχαίρια σε μία εκκλησία στην περιοχή του Saint-Étienne-du-Rouvray.

Λίγο αργότερα μεταδόθηκε πως οι δύο ένοπλοι “εξουδετερώθηκαν”, δηλαδή έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, ωστόσο δυστυχώς το περιστατικό δεν σταματά εκεί.

Αρχικά μεταδόθηκε πως οι δράστες έκοψαν τον λαιμό του ιερέα του Ναού, ωστόσο το i24NEWS με ενα tweet έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Η τελευταία εξέλιξη σύμφωνα με το δίκτυο αυτό αλλά και διεθνή μέσα που το επικαλούνται, είναι πως ο ιερέας έχει αποκεφαλιστεί μέσα στον Ιερό Ναό, με τους φόβους για νέο χτύπημα των τζιχαντιστών στη χώρα να κατακλύζουν τη Γαλλία.

Επισήμως οι γαλλικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τον αποκεφαλισμό, με τα περισσότερα μέσα να επιμένουν πως ο ηλικιωμένος ιερέας, που ονομαζόταν Jacques Hamel, πέθανε όταν οι δράστες του έκοψαν το λαιμό.

Εδώ και λίγη ώρα έχει δοθεί στη δημοσιότητα και η φωτογραφία του

 

Δύο ακόμη σημεία παρέμεναν για αρκετή ώρα ώρα “θολά”. Το πρώτο έχει να κάνει με την πληροφορία πως οι δύο άνδρες φώναζαν συνθήματα υπέρ του ISIS κατά την διάρκεια της επίθεσης. Αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί, ωστόσο ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανουά Ολάντ, ο οποίος άμεσα κατευθύνθηκε προς το σημείο (ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης) δήλωσε όπως προαναφέραμε πως οι δράστες δήλωναν πως είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαιώνοντας τους… χειρότερους εφιάλτες της χώρας.

Το δεύτερο είναι πως ο ένας είχε γενειάδα και ο δεύτερος φορούσε το παραδοσιακό καπέλο των μουσουλμάνων, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, έχει επίσης ενημερώσει πως εκτός από το νεκρό ιερέα, ένας ακόμη από τους ομήρους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής αναλαμβάνει την έρευνα.

Πληροφορίες για τους δράστες

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν να κάνουν με την ταυτότητα των δραστών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους δύο είχε φυλακιστεί στη Γαλλία επειδή το 2015 είχε προσπαθήσει να διαφύγει στη Συρία.

 

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ φορούσε ηλεκτρονικό “βραχιολάκι” εντοπισμού μετά την αποφυλάκισή του.

Το χρονικό

Η εισβολή ενόπλων σε ναό στην περιοχή του Saint-Étienne-du-Rouvray είχε τραγικό τέλος.

Δύο άτομα εισέβαλαν και κράτησαν ομήρους τουλάχιστον δυο καλόγριες και αρκετούς πιστούς.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Γαλλίας αναπτύχθηκαν άμεσα στο σημείο. Λίγα λεπτά μετά τις 12:00 έγινε γνωστό από το πρακτορείο Reuters ότι η ομηρία έλαβε τέλος και πως οι δύο οπλισμένοι εισβολείς έπεσαν νεκροί από πυρά των αστυνομικών.

Όλα δείχνουν πως έκριναν ότι οι δράστες ήταν εκτός ελέγχου και πως υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τους ομήρους.

Ειδικά όταν διαπιστώθηκε πως οι δράστες είχαν δολοφονήσει εν ψυχρό τον ιερέα του ναού πάρθηκε η απόφαση επέμβασης, γεγονός που προκάλεσε μάχη σώμα με σώμα. Εκτός των δραστών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας.

Φωτό / Dailymotion

Φωτό twitter / @Conflicts

Φωτό twitter / @Conflicts

 

 

 

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε