Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Γάζα: 13η μέρα με 350 νεκρούς – Αεροπορικοί βομβαρδισμοί στα ανατολικά της πόλης

Γάζα: 13η μέρα με 350 νεκρούς – Αεροπορικοί βομβαρδισμοί στα ανατολικά της πόλης

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής ότι θα εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας καθώς η πλέον αιματηρή σύγκρουση από το 2009 εισήλθε στην 13η ημέρα της και έως τώρα έχει αφήσει πίσω της πάνω από 350 νεκρούς.

«Από απόψε, η χερσαία φάση των επιχειρήσεων για την προστασία των συνόρων επεκτείνεται με πρόσθετες δυνάμεις ώστε να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λωρίδα της Γάζας και να δημιουργηθεί μια πραγματικότητα που εγγυάται στους ισραηλινούς πολίτες μια ζωή με ασφάλεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού ανατολικά της πόλης της Γάζας σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα όπως ανέφερε μια ιατρική πηγή. Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο παιδιά και ο γιος του Χαλίλ αλ- Χάγια, ανώτερου στελέχους που παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος της Χαμάς.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν από νωρίς το πρωί τη συνοικία Σατζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογράφους που είδαν πολλά θύματα να κείτονται στους δρόμους, έπειτα από σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού.

Τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να πλησιάσουν στην περιοχή, η οποία είναι κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ, λόγω των αλλεπάλληλων αεροπορικών επιδρομών. Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες στην περιοχή αυτή.

Στην Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο δύο ακόμη στρατιωτών του σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, με τους οποίους αυξάνεται σε επτά ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής.

Οι στρατιώτες Μπαρ Ραχάβ, 21 ετών και Μπνάγια Ρούμπελ, 20 ετών, σκοτώθηκαν από αντιαρματικό πύραυλο ο πρώτος και σε ανταλλαγή πυρών με ελαφρά όπλα ο δεύτερος, ενώ το Ισραήλ κλιμακώνει τη χερσαία επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν “κλαίει” για τη Γάζα, αλλά δίνει καύσιμα στα ισραηλινά μαχητικά

Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί διαδηλώνουν για τη Γάζα – Φωτό και Βίντεο

“Λουτρό αίματος” στη Γάζα – Τους 333 έφτασαν οι νεκροί

Γέμισε νεκρούς η Γάζα – Σκοτώθηκαν πολλά παιδιά – Προσοχή:Βίντεο με ”σκληρές” εικόνες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε