Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Huawei: Νέες επενδύσεις για το 2020! ο απολογισμός του 2019

Huawei: Νέες επενδύσεις για το 2020! ο απολογισμός του 2019

Στους τομείς έρευνας, ανάπτυξης και στην καινοτομία, θα επενδύσει και το 2020 η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei, μετά από μία εξαιρετική χρονιά που προηγήθηκε, καθώς το 2019, ολοκλήρωσε την παραγωγή 240 εκατομμυρίων smartphones, ενώ προχώρησε και στην εμπορική ανάπτυξη των δικτύων 5G.  

«Το εξωτερικό περιβάλλον θα γίνει πιο περίπλοκο το επόμενο διάστημα», προειδοποιεί ο πρόεδρος της εταιρείας Eric Xu.

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις τον προηγούμενο χρόνο για τον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών, ανήλθαν στα 123 δισ. δολάρια ΗΠΑ παρουσιάζοντας άνοδο κατά 19,1%. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 9 δισ. δολάρια και οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες σε 13,1 δισ., παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 22,4% σε ετήσια βάση.

Στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης, συνεχιζόμενης επένδυσης στην τεχνολογική καινοτομία και την έρευνα, η Huawei επένδυσε το 15,3% των εσόδων της το 2019, ήτοι 19 δισ. δολάρια στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης. Η συνολική δαπάνη της εταιρείας στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης την τελευταία δεκαετία ξεπερνά πλέον τα 66 δισ. δολάρια

 «Το 2019 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Huawei. Παρά την τεράστια πίεση που δέχτηκε από εξωγενείς παράγοντες, η ομάδα μας προχώρησε με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας. Εργαστήκαμε σκληρά για να κερδίσουμε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους, καθώς επίσης και των συνεργατών μας σε όλο τον κόσμο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας παραμένει σταθερή» δήλωσε ο κος Xu, Rotating Chairman της Huawei.

Επενδύσεις στα δίκτυα 5G

Το 2019, ο τομέας των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων της Huawei οδήγησε στην εμπορική ανάπτυξη των δικτύων 5G. Σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιούργησε από κοινού με παρόχους κέντρα καινοτομίας 5G. Οι ειδικές λύσεις σταθμού βάσης τύπου RuralStar της Huawei μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά προβλήματα κάλυψης σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτές οι λύσεις χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 50 χώρες και περιοχές, φέρνοντας το ασύρματο internet σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Στο τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών συνεχίζει να υποστηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών της σε όλους τους κλάδους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερες από 700 πόλεις και 228 εταιρείες από το Fortune Global 500 επέλεξαν την Huawei ως στρατηγικό εταίρο για το ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Επίσης, το 2019, η Huawei εγκαινίασε τον ταχύτερο AI επεξεργαστή στον κόσμο, το Ascend 910 και το εκπαιδευτικό  σύστημα Cluster AI Atlas 900.  Αλλά και στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων συνεχίζει να παρουσιάζει ισχυρή δυναμική ανάπτυξη, με συνολική ετήσια παραγωγή 240 εκατομμύρια smartphones.

«Το εξωτερικό περιβάλλον θα γίνει πιο περίπλοκο το επόμενο διάστημα», προειδοποίησε ο Xu. «Πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας, προωθώντας την καινοτομία και δημιουργώντας μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες μας και την κοινωνία εν γένει. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αξιοποιήσουμε τις ιστορικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο ψηφιακός και έξυπνος μετασχηματισμός των βιομηχανιών προκειμένου να διατηρήσουμε  την ισχυρή μας ανάπτυξη μακροπρόθεσμα».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις