Σάββατο, 1 Ιουν.
24oC Αθήνα

Η ουκρανική Λουχάνσκ ετοιμάζει δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία

Η ουκρανική Λουχάνσκ ετοιμάζει δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία

Την ανεξαρτησία της Λουχάνσκ επιθυμεί το 96,2% των ψηφισάντων, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που οργάνωσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ουκρανική περιφέρεια, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. 

Το πρακτορείο, επικαλούμενο έναν από τους οργανωτές του δημοψηφίσματος, μετέδωσε ακόμη ότι οι αρχές της επαρχίας Λουχάνσκ θα ζητήσουν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας, η οποία έγινε την Κυριακή σε δύο ανατολικές περιφέρειες της Ουκρανίας, καταδικάστηκε από τη Δύση, αλλά η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμά της.

Σύμφωνα με φιλορώσους αυτονομιστές, η Λουχάνσκ είναι πολύ πιθανό να διεξάγει ένα δημψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία. “Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση (σ.σ. να διεξαχθεί δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν οι πολίτες θέλουν την ένταξη της επαρχίας στη Ρωσία), η βούληση του λαού θα ληφθεί υπόψη”, δήλωσε ένας εκπρόσωπός τους.

Αποχή από τις προεδρικές εκλογές

Στο μεταξύ, το RIA Novosti επικαλούμενο έναν από τους ηγέτες των αυτονομιστών, τονίζει ότι η Λουχάνσκ έχει αποφασίσει να απέχει από τις προεδρικές εκλογές, που πρόκειται να διεξαχθούν στην επικράτεια της Ουκρανίας την 25η Μαΐου.

“Από σήμερα είμαστε πλέον η Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, η οποία θεωρεί ότι θα ήταν ανάρμοστο και ακόμη και ανόητο” να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο των αυτονομιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πούτιν: Πρώτα ζήτησε την αναβολή του δημοψηφίσματος, μετά το… αναγνώρισε

Βενιζέλος: “Αναγκαία η αποκλιμάκωση της έντασης και της βίας στην Ουκρανία”

400 Αμερικανοί μισθοφόροι στην Ουκρανία – ΒΙΝΤΕΟ

Διαμελισμός! Πάνω από 90% υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ – Φιλορώσοι αυτονομιστές: Θα σχηματίσουμε στρατό

Ουκρανία: Με αίμα βάφτηκε το δημοψήφισμα – Ένας νεκρός από τα πυρά της Εθνοφρουράς που άνοιξε πυρ κατά των πολιτών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε