Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η… πολύχρωμη “στέψη” του Κιμ Γιονγκ Ουν – Φωνές, κλάματα και… αποθέωση (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Η… πολύχρωμη “στέψη” του Κιμ Γιονγκ Ουν – Φωνές, κλάματα και… αποθέωση (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Η κεντρική πλατεία της Πιονγιάνγκ γέμισε χρώματα: ροζ, κόκκινο, μοβ. Χιλιάδες κόσμου, ένα πλήθος μέσα στη… χαρά (αν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς), παρήλασε για να αποθεώσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν που “κατέβηκε” μόνος του στις εκλογές, του μοναδικού κόμματος στη Βόρει Κορέα και… κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος του Εργατικού κόμματος!

Οι εικόνες που κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων είναι χαρακτηριστικές της… αποθέωσης που γνώρισε ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου του Εργατικού κόμματος, του πρώτου μετά από 36 χρόνια.

Γυναίκες που φώναζαν (χαρούμενες πάντα) με χρωματιστά φορέματα και κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια, σημαίες της χώρας, σημαιάκια με το χρυσό σφυροδρέπανο. Άνδρες με στολές ή με κοστούμια που έκαναν σοβαροί – σοβαροί παρέλαση για να τιμήσουν τον ηγέτη. Κι εκείνος, από ένα μπαλκόνι, παρακολουθούσε τα πάντα και χαιρετούσε το πλήθος.

Και όσο εκείνος χαιρετούσε, τόσο το πλήθος… παραληρούσε. Δεν μίλησε στους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Πιονγιάγνκ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ για να αποθεώσουν τον μεγάλο ηγέτη τους. Τον εκλεγμένο μεγάλο ηγέτη τους. Και στο τέλος, ο ουρανός της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας γέμισε πολύχρωμα μπαλόνια. Κι αυτά προς τιμήν του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Και μετά, έζησαν αυτοί καλά…

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε