Κόσμος

“Ηρεμεί” το ηφαίστειο της Ισλανδίας

Οι εκρήξεις στο ηφαίστειο Eyjafjallajokul "μειώνονται σε ένταση", ανακοινώθηκε από την Ισλανδία, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν η κατάσταση αυτή θα διαρκέσει.

Το ηφαίστειο της Ισλανδίας του οποίου η έκρηξη έχει αναστατώσει την εναέρια κυκλοφορία πάνω από περιοχές της Ευρώπης, άρχισε να βγάζει λάβα ενώ εκπέμπει στην ατμόσφαιρα πολύ λιγότερη τέφρα, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πιλότος ενός ελικοπτέρου που πέταξε πάνω από τον κρατήρα.

“Διαπιστώσαμε μιαν αλλαγή στην έκρηξη, το ηφαίστειο που εξέπεμπε τέφρα τώρα βγάζει λάβα”, δήλωσε ο πιλότος Ρεϊνιρ Πέτουρσον. “Αυτή είναι η πρώτη μέρα που βλέπουμε λάβα. Δεν ρέει, εκτινάσσεται”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πέτουρσον, το νέφος σήμερα πάνω από το ηφαίστειο αποτελείται πλέον κυρίως από ατμό και όχι από στάχτες. “Αυτό που βλέπουμε είναι ως επί το πλείστον ατμός, καθαρό νερό”, σημείωσε.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε από την πλευρά του ότι είδε ένα μεγάλο κιτρινωπό σύννεφο από τέφρα, αλλά λιγότερο πυκνό από τις προηγούμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ του ΙΤΝ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία εξετάζει την εμπλοκή της στο πόλεμο Ισραήλ – Ιράν: Ο ρόλος της αεροπορικής βάσης στον Ινδικό που μοιράζεται με τις ΗΠΑ
Σύμφωνα με πηγή του SkyNews, ο Γενικός Εισαγγελέας υποστηρίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να στηρίξει τις ΗΠΑ μόνο για «αμυντικούς» λόγους
Ο Κρις Στάρμερ 1
Νεκρός ο δεύτερος διοικητής της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή επιδρομή drones στον νότιο Λίβανο
Ο Μοχάμεντ Αχμάντ Κράις υπήρξε διοικητής της αντιαρματικής μονάδας της Χεζμπολάχ - «Ο τρομοκράτης προωθούσε τρομοκρατική δραστηριότητα στο νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός
Καπνοί