Κόσμος

Ιταλία – Οι πρώτες ώρες στα συντρίμμια: «Δεν το βάζουμε κάτω!»

Εικόνες απόλυτης καταστροφής αλλά και δύναμη ψυχής από τους κατοίκους των περιοχών της κεντρικής Ιταλίας που χτυπήθηκαν αλύπητα από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ. Οι κοινότητες του Αματρίτσε και του Ακουμόλι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Αλλά οι κάτοικοί τους, δεν είναι διατεθειμένοι να το βάλουν κάτω!

Το ιστορικό Αματρίτσε, το χωριό που γέννησε μια από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές σάλτσες της Ιταλίας την buccatini alla Matriciana, βρίσκεται στο επίκεντρο. Όλο το ιστορικό του κέντρο έχει καταρρεύσει, δεν έχει μείνει όρθιο ούτε ένα δημόσιο κτίριο. Το ρολόι, στον Πύργο της πόλης, έχει μείνει κολλημένο στην ώρα της καταστροφής: 03:36 τα ξημερώματα.

Συγκινημένος, ο δήμαρχος του χωριού διεμήνυσε πως εκείνος και οι συμπολίτες του δεν θα καμφθούν. “Είμαστε άνθρωποι του βουνού, δεν το βάζουμε κάτω”, είπε. Πολλοί από τους κατοίκους, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τη νύχτα, δήλωσαν ότι θέλουν να διανυκτερεύσουν στα αυτοκίνητα ώστε να μην απομακρυνθούν από τα πέτρινα σπίτια τους, έστω κι αν αυτά έχουν γκρεμιστεί. Περιγράφουν σκηνές πλήρους καταστροφής. Οι εικόνες από το κατεστραμμένο χωριό είναι συγκλονιστικές: παντού συντρίμμια και ερείπια.

Στο Αματρίτσε που βρίσκεται στην περιοχή του Λάτιου, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι σύμφωνα με τον Νικόλα Τσινγκαρέτι.

Κατά το ήμισυ έχει καταστραφεί και η γειτονική κοινότητα του Ακουμόλι. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σέρτζο Πιρότσι, τουλάχιστον δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ τέσσερις εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια. “Εδώ είναι μια τραγωδία, έχουμε νεκρούς και κατεστραμμένα κτίρια”, δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Απλώς σκοτώστε τους»: Σάλος μετά τις δηλώσεις του σχολιαστή του Fox News Μπράιαν Κίλμιντ για τους άστεγους
Ο δημοφιλής παρουσιαστής του Fox & Friends σόκαρε προτείνοντας την εκτέλεση αστέγων με ψυχικά νοσήματα, προκαλώντας κύμα αγανάκτησης και εκκλήσεις για την παραίτησή του
Η εκπομπή Fox & Friends
1
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Πατριάρχης Ιεροσολύμων συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη: Γάζα και Άγιοι Τόποι στο επίκεντρο
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «γενοκτόνο» τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και δήλωσε πως είναι απαράδεκτες οι ενέργειες του Ισραήλ που στοχεύουν να βλάψουν το ιστορικό της καθεστώς και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων 4
Politico: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο – Η υπόσχεση για νίκη και η πεποίθηση πως θα «γλιτώσει»
«Έχει την επιθυμία να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, να δείξει πως είναι άχρηστο. Απέδειξε πως μπορεί να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και ότι αυτές δεν διαθέτουν αμυντικά συστήματα»
Βλαντιμίρ Πούτιν 8
Ο πατέρας του δράστη αναγνώρισε τον γιο του στα βίντεο δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - «Συγκατοικούσε με τρανς άτομο»
Τα αποτυπώματα που άφησε στην ταράτσα ο δράστης και οδήγησαν στην ταυτοποίησή του και το θάρρος του πατέρα να δώσει στις αρχές το παιδί του - Αντιμέτωπος με θανατική ποινή ο 22χρονος δολοφόνος
Ύποπτος για τη δολοφονία του Τσάρλι Κιρτ
8