Κόσμος

Jerusalem Post για την συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς: Θα απελευθερωθούν 80 όμηροι

Νέα στοιχεία για την συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων δίνει η Jerusalem Post. Σύμφωνα με το Ισραηλινό ΜΜΕ η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση 80 ομήρων, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους και εκεχειρία 4 ημερών. 

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο, στις 7 θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και στις 8 το βράδυ θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ προκειμένου να εγκρίνουν την συμφωνία για την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων από τη Χαμάς.

 

Νωρίτερα σε συνάντησή του με στρατιώτες στο νότιο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε: «Καταγράφουμε πρόοδο. Δεν θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να πούμε πάρα πολλά (…) αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα». Ο Νετανιάχου βρέθηκε σε στρατιωτική βάση του βορείου Ισραήλ καθώς οι διαπραγματεύσεις υπό την μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Όσοι πρόκειται να απελευθερωθούν αναμένεται να είναι παιδιά, οι μητέρες τους και άλλες γυναίκες.

Σύμφωνα επίσης με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz το Ισραήλ θα απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους – κυρίως γυναίκες και παιδιά – ενώ θα επιτρέψει την είσοδο από την Αίγυπτο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα.

Περαιτέρω πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση της κατάπαυσης του πυρός, εφόσον το συμφωνήσουν οι δύο πλευρές αλλά και νέες απελευθερώσεις ομήρων με αναλογία 3:1, όπως τώρα δηλαδή.

Φυσικά, αξιοσημείωτο είναι πως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα στόματα καμία από αυτές τις πληροφορίες και όλοι αναμένουν τυχόν ανακοινώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν