Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κάνει τον καλό ο Άσαντ; Απαγορεύει τη φυλάκιση δημοσιογράφων

Κάνει τον καλό ο Άσαντ; Απαγορεύει τη φυλάκιση δημοσιογράφων

Μπορεί η πεντάμηνη εξέγερση να μην έχει κλονίσει τον Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά φαίνεται ότι η πτώση του Μουαμάρ Καντάφι, το έκανε!

Μπορεί οι στρατιώτες του να εξακολουθούν να σκοτώνουν αμάχους (άλλοι 3 πέθαναν την Κυριακή) αλλά ο Μπασάρ αλ Άσαντ ασχολείται με άλλα θέματα. Όπως με το να εκδίδει διατάγματα. Σύμφωνα με το τελευταίο, απαγορεύεται η φυλάκιση δημοσιογράφων και επιτρέπεται ευρύτερη πρόσβαση στην πληροφόρηση.

“Όλα τα ΜΜΕ είναι ανεξάρτητα και η ελευθερία τους δεν πρέπει να περιορίζεται παρά σε συμφωνία με τις διατάξεις του συντάγματος και των νόμων”, αναφέρει το διάταγμα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το διάταγμα διασφαλίζει επίσης το δικαίωμα στην πρόσβαση και τη χρησιμοποίηση της πληροφορίας.
Ωστόσο, απαγορεύει στους δημοσιογράφους να δημοσιεύουν “οποιοδήποτε περιεχόμενο το οποίο θα μπορούσε να βλάψει την εθνική ενότητα και ασφάλεια” ή οποιοδήποτε υλικό το οποίο θα μπορούσε να προσβάλει θρησκευτικές πεποιθήσεις ή να υποκινήσει σεκταριστικά προβλήματα. Απαγορεύει επίσης οποιοδήποτε υλικό συνδέεται με τις ένοπλες δυνάμεις.

Επίσης προβλέπεται η σύσταση ενός ανεξάρτητου εθνικού συμβουλίου ΜΜΕ.

Στο μεταξύ, κρίση ξέσπασε ανάμεσα στη Δαμασκό και τον Αραβικό Σύνδεσμο που κάλεσε τη Συρία να “ακολουθήσει το δρόμο της λογικής προτού να είναι πολύ αργά”.

Το ανακοινωθέν του Αραβικού Συνδέσμου συνιστά “μια σαφή παραβίαση (…) των αρχών του χάρτη του Συνδέσμου και των θεμελίων της ενωμένης αραβικής δράσης”, αναφέρει μία συριακή διακοίνωση που στάλθηκε στη γενική γραμματεία του Συνδέσμου.

Η καταστολή στη Συρία έχει προκαλέσει το θάνατο 2.200 και πλέον ανθρώπων από το Μάρτιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Χιλιάδες ξανά στους δρόμους – Ακόμη τρεις νεκροί

Τα σκίτσα του ενόχλησαν τον Άσαντ και του έσπασαν τα χέρια!

Ετοιμάζουν κυρώσεις στον Άσαντ αφού πρώτα οι νεκροί ξεπέρασαν τις 2.000

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε