Κόσμος

Καταγγελίες ύπαρξης ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις στην Αλβανία

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι ξεκαθάρισε πως σε ορισμένες περιοχές της χώρας υπάρχουν κάποιοι που έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις και τζιχάντ στη Συρία.

“Σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις και τζιχάντ στη Συρία”, δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα, ύστερα από συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπερντ.

Ο κ. Μπουσάτι τόνισε ότι ένα τέτοιο φαινόμενο, όπως και στο Κόσοβο, τροφοδοτείται -μεταξύ άλλων- σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί και τους ωθούν να πάνε στη Συρία.

“Η Αλβανία δεν έχει αρνηθεί, ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τη θρησκευτική αρμονία, καθώς αυτό είναι μία από τις πολύτιμες αξίες που έχουμε.

Ως εκ τούτου και η επίσκεψη του Πάπα αποσκοπεί στο να στηρίξει αυτή την αξία. Η Αλβανία εργάζεται με τις διεθνές αρχές για να απομονώσει το φαινόμενο αυτό και είναι σημαντικό αυτός ο ‘πόλεμος’ να συνδέεται με τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει επηρεάσει μόνο την Αλβανία” δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το’ πε και το’ κανε ο Κάμερον – Αύξησε τα μέτρα κατά των τζιχαντιστών

16χρονη ήθελε να ενταχθεί στους τζιχαντιστές!

Φρίκη στο Ιράκ: Νέος αποκεφαλισμός και πώληση γυναικών Γεζίντι στη Συρία

Video ντοκουμέντο: η στιγμή που οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν φορτηγό των τζιχαντιστών στο Ιράκ – Σχεδίαζαν επίθεση με τον ιό της βουβωνικής πανώλης;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος 1
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα