Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Λείπουν οι αμυχές, περιμένουν το DNA να ρίξει φως στην υπόθεση Στρος Καν – Το ΔΝΤ «αδειάζει» τον επικεφαλής του

Λείπουν οι αμυχές, περιμένουν το DNA να ρίξει φως στην υπόθεση Στρος Καν – Το ΔΝΤ «αδειάζει» τον επικεφαλής του

Επικαλούμενη ανώνυμες πήγες, η εφημερίδα New York Daily News αναφέρει ότι από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, ούτε ο Ντομινίκ Στρος Καν ούτε και η καμαριέρα είχαν στα σώματά τους μώλωπες ή γρατζουνιές.

Ενώ οι πιέσεις να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΔΝΤ πληθαίνουν και εκείνος είναι κλεισμένος σε ένα κελί 13 τετραγωνικών, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την πολύκροτη υπόθεση Στρος Καν.

Όλο το βάρος, τόσο για την υπεράσπιση όσο και για την κατηγορούσα αρχή πέφτει ιατροδικαστικά στοιχεία και τα αποτελέσματα του DNA. Τα οποία, όμως, θα αργήσουν ακόμη αρκετές μέρες.

«Πιστεύουμε ότι τα ιατροδικαστικά στοιχεία θα «δείχνουν» πως υπήρξε βίαιη «συνάντηση», τόνισε ο Μπέντζαμιν Μπάφνμαν, ο άνθρωπος που… «αθώωσε» τον Σωκράτη και ανέλαβε το δύσκολο έργο να κάνει το ίδιο και με τον ηγέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η υπεράσπιση του Στρος Καν τονίζει πως έχει στα χέρια της αδιάσειστα στοιχεία για την αθωότητα του Γάλλου πολιτικού. Ισχυρίζονται πως έχει άλλοθι και το πρόσωπο που ήταν μαζί του, θα καταθέσει στην ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής. Ότι τα βίντεο του ξενοδοχείου δείχνουν ότι δεν είχε πρόθεση να διαφύγει και πως από το JFK της Νέας Υόρκης και μάλιστα επικοινώνησε με το ξενοδοχείο για να του στείλουν στο αεροδρόμιο του κινητό που είχε ξεχάσει στη σουίτα του.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η υπερασπιστική γραμμή να αλλάξει τελείως κατεύθυνση και οι δικηγόροι του Γάλλου πολιτικού να υποστηρίξουν πως υπάρχει και το ενδεχόμενο συναίνεσης από την καμαριέρα.

Μόνο που και η κατηγορούσα αρχή υποστηρίζει πως τα στοιχεία που έχει στα χέρια της, θα την οδηγήσουν στη δικαστική νίκη. Ο δημόσιος κατήγορος Τζον ΜακΚόνελ περιέγραψε την 33χρονη καμαριέρα ως «ένα εξαιρετικά αξιόπιστο θύμα, που παρείχε μια ισχυρή και λεπτομερή περιγραφή της σεξουαλικής επίθεσης που δέχτηκε». Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, οι εξετάσεις που της έγιναν στο νοσοκομείο, υποστηρίζουν την ιστορία της.

Ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει και στη σουίτα του Sofitel όπου φέρεται να έγινε η επίθεση. «Μπορεί να υπάρξουν ιατροδικαστικές αποδείξεις που θα στηρίξουν την εκδοχή του θύματος», τόνισε ο ΜακΚόνελ.

Οι πιέσεις για παραίτηση και η ανακοίνωση του ΔΝΤ
Κάθε μέρα που περνά τόσο πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την παραίτηση του Ντομινίκ Στρος Καν. Ήδη, η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας του ζήτησε να σκεφτεί τη θέση του και το αν προκαλεί ζημιά στο ΔΝΤ! Συγχρόνως, η Ισπανίδα ομόλογός της, Έλενα Σαλγάδο, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στο θύμα!

«Αν έπρεπε να δείξω την αλληλεγγύη και τη στήριξη μου σε κάποιον, αυτή θα ήταν η γυναίκα που δέχτηκε την επίθεση, εφόσον αυτό ισχύει. Όσο για τον Στρος Καν; «Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι πολύ σοβαρές και η παραίτηση είναι η μόνη απόφαση που μπορεί να πάρει»!

Την ίδια στιγμή, αποστάσεις από τον ίδιο τον ηγέτη του, παίρνει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Έτσι ερμηνεύεται η ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο γενικός του διευθυντής του δεν απολαμβάνει καμίας ασυλίας που θα τον προστάτευε από την δίωξη για την υπόθεση απόπειρας βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης για την οποία έχει προφυλακιστεί.

«Η ασυλία του γενικού διευθυντή είναι περιορισμένη και δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ. Άλλωστε, όπως έχει διευκρινίσει το Ταμείο, η παρουσία του Στρος Καν στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σάββατο ήταν ιδιωτικού χαρακτήρα.

Το καταστατικό του ΔΝΤ προβλέπει ασυλία για τους ξένους υπαλλήλους αυτού του χρηματοπιστωτικού θεσμού. Η ασυλία αφορά «τις πράξεις στις οποίες προέβησαν κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων τους, εκτός και αν το Ταμείο παραιτηθεί αυτής της ασυλίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτή είναι η πιο διάσημη καμαριέρα του κόσμου; – 13 τ.μ. κελί και μπέργκερ γαλοπούλας για τον Στρος Καν

Γάλλοι σοσιαλιστές κατά ΗΠΑ: «Ξεφτιλίζουν τον Στρος Καν»

«Έσπασε» τη σιωπή του ο Σαρκοζί – Έμμεση αναφορά στον Στρος Καν

Εδώ περνάει την πρώτη του νύχτα ως φυλακισμένος ο Στρος Καν – Παρέα με 14.000 φυλακισμένους στο νησί Ράϊκερς

Το “γαλλάκι” στις φυλακές Ράϊκερς – 20 μέρες στην κόλαση

Σε κατάσταση σοκ το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα – Ψάχνει εναγωνίως τον διάδοχο του Στρος Καν

Ο δικηγόρος του Στρος Καν είχε αθωώσει τον… Σωκράτη!

Υπό κράτηση μέχρι τις 20 Μαΐου ο Στρος Καν – Γιατί αρνήθηκε η δικαστής να τον αφήσει ελεύθερο

“Οι Έλληνες εκδικήθηκαν στον Στρος Καν”, γράφει Τουρκάλα αρθρογράφος!

Ο Πολάνσκι “πήρε στο λαιμό του” τον Στρος Καν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε