Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λουτρό αίματος με 6 νεκρούς! “Μείνετε στα γ@@μενα ξενοδοχεία” – Γάζωσαν το κοινό σε φεστιβάλ [pics, vids]

Λουτρό αίματος με 6 νεκρούς! “Μείνετε στα γ@@μενα ξενοδοχεία” – Γάζωσαν το κοινό σε φεστιβάλ [pics, vids]

Σκηνές χάους επικράτησαν στο BPM φεστιβάλ όταν 5 ένοπλοι καρτέλ ναρκωτικών άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθος κόσμου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 6 ανθρώπους.

“Μείνετε στο γ@@μένο ξενοδοχείο σας” ήταν το twitter που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Βρετανός DJ Jackmaster μετά την αιματηρή επίθεση σε ετήσιο φεστιβάλ στο Μεξικό. Δεκάδες άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν και έψαχναν μέρος να κρυφτούν ενώ οι ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ εναντίον τους.

 

 

Στην επίθεση εκτιμάται ότι εμπλέκονται μέχρι και 5 ένοπλοι, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με τους πυροβολισμούς να συνδέονται γύρω από διαμάχη τοπικού καρτέλ ναρκωτικών. Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο νυχτερινό κέντρο Playa Del Carmen και έξω από τον χώρο, με τους θαμώνες να τρέχουν να κρυφτούν σε κοντινά κλαμπ και μπαρ.

DJ που μίλησε στη Mirror δήλωσε πως ο ένοπλος έφτασε στο μπροστινό τμήμα του χώρου, δίπλα στη σκηνή, πριν αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως. Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε επίθεση και στο νυχτερινό κέντρο Jungle. Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στο σημείο και δύο ακόμα άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο, ενώ 7 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη διπλή επίθεση.

“Ήμουν στον δρόμο σχεδόν μπροστά από το Blue Parrot. Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι στον δρόμο που διασκέδαζαν όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Μπήκα στο νυχτερινό κέντρο Mandala για να καλυφθώ από τις σφαίρες. Έκλεισαν αμέσως τις πόρτες και μας είπαν να κρυφτούμε. Οι πυροβολισμοί κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα και μείναμε κλεισμένοι στο Mandala για περίπου 30 με 45 λεπτά μέχρι να φτάσουν οι αρχές και τα ασθενοφόρα και να μας επιτρέψουν να βγούμε”, τόνισε ο William Rogers.

Σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η επίθεση συνδέεται με τον συνεχή πόλεμο μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό. Στα σοκαριστικά πλάνα φαίνονται οι διασώστες να βοηθούν τραυματίες και το αίμα να καλύπτει τμήματα του δρόμου. Μεταξύ των νεκρών φαίνεται να είναι και ένας Καναδός τουρίστας.

“Στο φεστιβάλ το 80% είναι τουρίστες και μπορούσε κανείς να δει ότι ανάμεσα στους τραυματίες δεν ήταν μόνο άνθρωποι των καρτέλ. Είναι λυπηρό. Είναι το χειρότερο παράδειγμα της πραγματικότητας στο Μεξικό”, τόνισε ο William Rogers.

Οι DJs Sidney Charles και Sante βρίσκονταν στις κονσόλες τους στο Blue Parrot όταν ξεκίνησε η αιματηρή επίθεση. “Ο σκοπευτής ήταν αριστερά, δίπλα στη σκηνή, και άρχισε να πυροβολεί”, τόνισε ο Sidney Charles. O DJ James Chapman τόνισε πως άκουσε 10 με 20 πυροβολισμούς που ακούστηκαν σαν πυροτεχνήματα. “Όλοι σταμάτησαν να δουν τι συμβαίνει και ξαφνικά άρχισαν τα ουρλιαχτά και όλοι άρχισαν να τρέχουν. Ήμουν στον θάλαμο και όλοι έτρεχαν προς τα πίσω. Καταλήξαμε στο λόμπι ενός ξενοδοχείου”.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε