Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Malaysia Airlines: Πιλότοι που έγιναν αεροπειρατές: Όλες οι απίστευτες ιστορίες

Malaysia Airlines: Πιλότοι που έγιναν αεροπειρατές: Όλες οι απίστευτες ιστορίες

– Το σενάριο να είναι ο ίδιος ο πιλότος ή ο συγκυβερνήτης οι αεροπειρατές της πτήσης της Malaysia Airlines δεν έχει αποκλειστεί από τις αρχές
– Η πιο πρόσφατη αεροπειρατεία από πιλότο έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο
– Διαβάστε όλες τις αεροπειρατείες από πιλότους που έχουν καταγραφεί στην ιστορία

Την ώρα που συνεχίζονται επί ματαίω οι έρευνες για την πτήση HM370 της Malaysian Airlines, οι ερευνητές εξετάζουν δεκάδες σενάρια. Πολλά τα έχουμε ήδη αναπτύξει. Υπάρχει και το σενάριο όμως να έχει γίνει αεροπειρατεία στο αερπλάνο από τον ίδιο τον πιλότο!

Το να έχει γίνει ο Zaharie Ahmad Shah, αεροπειρατής μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό, όμως δεν είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.
Μπορεί να είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις πιλότων που έχουν γίνει αεροπειρατές όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό έγινε μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες!

Διαβάστε όλες τις περιπτώσεις που πιλότοι έκαναν αεροπειρατεία στο ίδιο τους το αεροπλάνο και γιατί!

Ethiopian Airlines, 2014

Ο συγκυβερνήτης αεροπλάνου της Εthiopian Airlines, πετούσε από την Αντίς Αμπέμπα στην Ρώμη και συνελήφθη για αεροπειρατεία στην πτήση 702 αφού οδήγησε το αεροπλάνο στην Ελβετία τον Φεβρουάριο προκειμένου να ζητήσει άσυλο.
Ο Hailemedehin Abera Tagegn περίμενε να πάει ο κυβερνήτης στην τουαλέτα πριν κλειδωθεί μέσα στο πιλοτήριο και καταλάβει έτσι το Boeing 767-300.
Ο Tagegn επικοινώνησε με την Γενεύη και ζήτησε άδεια για επείγον ανεφοδιασμό.
Ιταλικά και Γαλλικά μαζητικά συνόδευσαν το αεροπλάνο την ώρα που διέσχιζε την καρδιά της Ευρώπης και ευτυχώς για τους 202 επιβάτες η προσγείωση έγινε με ασφάλεια.
Ο Tagegn συνελήφθη με το που πάτησε το πόδι του στο έδαφος.
Σε άλλο ένα αεροπλάνο των Ethiopian Airlines έγινε αεροπειρατεία από τια άτομα που ζητούσαν άσυλο στην Αυστραλία.
Το Boeing 767 πετούσε από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι όταν συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό αφού έμεινε από καύσιμα. 100 από τους 175 επιβάτες έχασαν την ζωή τους.

Asia Pacific Airlines, 1998

Αεροπλάνο της Αsia Pacific Airlines εκτελούσε τοπική πτήση από το Πεκίνο στο Κουνμίνγκ όταν ο πιλότος το “κατέλαβε” και πήγε στην Ταϊβάν.
Το Boeing 737 με 100 επιβάτες μεταξύ των οποίων και η γυναίκα του πιλότου – αεροπειρατή, δεν έπαθαν τίποτα.
Ο Yuan έκανε την αεροπειρατεία γιατί ήταν σφόδρα δυσαρεστημένος με τον μισθό του, τον τρόπο επιβίβασης, το σύστημα της εταιρείας και διάλεξε έναν ακραίο τρόπο να δείξει την δυσαρέσκειά του.

China Airlines, 1986

Η πτήση 334 της China Airlines Flight 334 έπεσε θύμα αεροπειρατείας από τον πιλότο Wang Xijue το 1986.
Το Boeing 747-200F ήταν να πετάξει στην Μπανγκόνγκ αλλά ο Wang και άλλα δυο μέλη του πληρώματος αποφάσισαν να πάνε στην Guangzhou, όπου ο Wang αυτομόλησε. Η Ταϊβάν έστειλε μια ομάδα διαπραγματευτών στο Χονγκ Κονγκ για να διαπραγματευτεί με τους Κινέζους αξιωματούχους για την επιστροφή του αεροπλάνου και του πληρώματος.

Pakistan Air Force, 1971

Ένα εκπαιδευτικό A T-33 της Πακιστανικής αεροπορίας ξεκίνησε την πτήση του από το Καράτσι και προσπάθησε να φτάσει στο Μπαγκλαντές αλλά δεν τα κατάφερε. Ο λοχαγός Matiur Rahman ήταν ο πιλότος με μεγάλη εμπειρία και ήθελε να πάει εκεί για να συμμετάσχει στο κίνημα απελευθέρωσης.
Το τι ακολούθησε είναι πραγματικά τραγικό. Ο επικεφαλής αξιωματικός Rashid Minhas Shaheed του άρπαξε το πηδάλιο από τα χέρια και μετά… χάος.
Το αεροπλάνο συνετρίβη στην Τάττα, 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ινδία. Ο πιλότος – αεροπειρατής εκτός του ότι σκοτώθηκε, έκανε κακό και στην οικογένειά του. Η γυναίκα του και οι 2 κορούλες του φυλακίστηκαν για έναν μήνα!
Ωστόσο, το Μπαγκλαντές στην μνήμη του έδωσε το όνομά του σε μια αεροπορική βάση.

Československé Státní Aerolinie, 1950

Τρία αεροσκάφη της Československé Státní Aerolinie (ČSA) κατελήφθησαν από 8 πρώην πιλότους της RAF (Royal Airline Force) οι επτά από τους οποίους ήταν και μέλη των πληρωμάτων αυτών των αεροπλάνων.
Πέταξαν στο Erding στην αμερικανική ζώνη της Γερμανίας.
Η Τσεχοσλοβακία ήταν τότε κομμάτι της ΕΣΣΔ και οι πιλότοι προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από την καταπίεση και να ζήσουν μια νέα ζωή.
Σύμφωνα με το Free Czechoslovak Air Force blog, “πολλοί πρώην πιλότοι της RAF ήταν υπό παρακολούθηση από την μυστική αστυνομία της Τσεχοσλοβακίας και ήταν ζήτημα χρόνου να συλληφθούν να ανακριθούν και να καταλήξουν στην φυλακή.
Τα αεροπλάνα προσγειώθηκαν με ασφάλεια και πολλοί από τους επιβάτες οι οποίοι δεν γνώριζαν τι επρόκειτο να γίνει επέστρεψαν στην Τσεχοσλοβακία όπου τους έκαναν δεκτούς με τιμές ηρώων.
Αυτοί που δεν επέστρεψαν και ζήτησαν άσυλο στην Δυτική Γερμανία, θεωρήθηκαν εγκληματίες και η Πράγα ζήτησε τότε την … έκδοσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξοργιστική παραδοχή: Δεν έχουμε ιδέα τι μας γίνεται ούτε που είναι το αεροπλάνο! Τα νέα σενάρια για την τύχη του Boeing της Malaysia Airlines

Θέατρο του παραλόγου με το Boeing των Malaysian Airlines! Οι 5 επιπλέον ώρες πτήσης, η προσγείωση σε άγνωστη τοποθεσία και η προσθαλάσσωση

Νέο σενάριο για το Boeing των Malaysian Airlines: πετούσε 4 ώρες αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

Ανακαλύψαμε την… Αμερική: Στα πιλοτήρια γίνονται όργια (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε