Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Malaysia Airlines: Θλιβερός επίλογος χωρίς συντρίμμια – “Δεν υπάρχουν επιζώντες. Το αεροπλάνο χάθηκε στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού”

Malaysia Airlines: Θλιβερός επίλογος χωρίς συντρίμμια – “Δεν υπάρχουν επιζώντες. Το αεροπλάνο χάθηκε στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού”

– Δεν είπε τίποτα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας – Επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό
– Η Κίνα δεν πιστεύει τις αρχές της Μαλαισίας και ζητά όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις
– Οι έρευνες στην περιοχή 2.500 χιλιόμετρα από το Περθ θα συνεχιστούν
– Μεταφέρουν τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων με τσάρτερ από το Πεκίνο στην Αυστραλία
– Αύριο θα παρουσιαστούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα στοιχεία
– Το επικρατέστερο σενάριο για το τι συνέβη στο Boeing 777 της Malaysia Airlines

Τους τσάκισαν. Τους συνέθλιψαν. Τους γονάτισαν. Και πάλι δεν τους είπαν τίποτα. Μόνο ότι είναι σίγουροι πως η πτήση ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών χάθηκε στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Ήταν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι όταν σήμανε συναγερμός τόσο στα ΜΜΕ όσο και μεταξύ των συγγενών των αγνοουμένων. Όλοι πίστευαν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας θα ανακοίνωνε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στην θάλασσα ήταν από την πτήση – φάντασμα.

Μάταια. Ενα ψυχρό sms έφτασε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο στους συγγενείς των αγνοουμένων από την Malaysia Airlines λέγοντας ότι οι άνθρωποί τους χάθηκαν στον ωκεανό. Είχαν φροντίσει να δείξουν τον ανθρωπισμό τους έχοντας σε ετοιμότητα ασθενοφόρα…

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι μαλαισιανές αρχές την τραγωδία αυτή, φάνηκε από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας είπε γενικά ότι το αεροπλάνο έπεσε στο μέσον του Ινδικού Ωκεανού, και ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν αύριο…..

«Με ενημέρωσαν ότι η βρετανική εταιρεία που έκανε τις έρευνες και τις αναλύσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά, στην προσπάθεια να βρεθεί το αεροπλάνο και να ριχθεί φως στην υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η πτήση MH370 πέταξε στον Νότιο Διάδρομο και η τελευταία γνωστή θέση της ήταν στο κέντρο του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ.
Είναι μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε πιθανό σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθύτατη θλίψη και λύπη πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η πτήση MH370 τελείωσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.
Θα δώσουμε νέα συνέντευξη Τύπου αύριο με περισσότερες λεπτομέρειες. Στο μεταξύ, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για αυτές τις εξελίξεις το συντομότερο δυνατό. Μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες εξαιτίας της δέσμευσης για ειλικρίνεια και σεβασμό για τις οικογένειες, δυο αρχές που καθοδήγησαν την έρευνα»
, είπε ο μαλαισιανός πρωθυπουργός.

Και κατέληξε: «Η Malaysia Airlines έχει ήδη μιλήσει με τις οικογένειες των θυμάτων για να τους ενημερώσει για την εξέλιξη. Για εκείνους, οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σπαρακτικές, ξέρω ότι αυτά τα νέα πρέπει να είναι ακόμη πιο δύσκολα. Ζητώ από τα media να σεβαστούν την ιδιωτικότητητά τους και να τους επιτρέψουν να έχουν το χώρο που χρειάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Την ίδια ώρα, έφτανε το sms στους συγγενείς των αγνοουμένων. Με 40 λέξεις, η Malaysia Airlines έγραψε τον τραγικό επίλογο του θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 με τους 239 επιβαίνοντες, που χάθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Μαρτίου, μια ώρα αφού είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προρισμό το Πεκίνο.

«Με μεγάλη θλίψη πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιζήσει. Πρέπει να αποδεχτούμε πως όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό».

Άνθρωποι έκλαιγαν, θρηνούσαν και κάποιοι λιποθύμησαν. Μια γυναίκα φώναξε: «Δεν είναι δυνατόν, δεν είναι δυνατόν».

Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ανέφερε ότι είδε να μεταφέρουν με φορεία τουλάχιστον 4 ανθρώπους.


Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας πως υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση. “Ό,τι κι αν είναι, είναι ότι έχει περιοριστεί το σημείο των ερευνών, οπότε, ό,τι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, θα είναι σχετικό με αυτό”, είπε σε πολιτικούς συντάκτες.

Οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό

Οι δηλώσεις του Ράζακ έγιναν την ώρα που ένα αυστραλιανό πλοίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου φέρονται να εντοπίστηκαν συντρίμμια του Μπόινγκ, σε μια περιοχή 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ σε νότιες υποαρκτικές θάλασσας, που είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.

Τα αντικείμενα έχουν περιγραφεί ως «γκρι ή πράσινα στρογγυλά αντικείμενα» και «ένα πορτοκαλί ορθογώνιο αντικείμενο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, προσθέτοντας ότι τρία αεροπλάνα βρίσκονται επίσης καθ’ οδόν προς την απομακρυσμένη περιοχή.

Στο μεταξύ το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ζητεί από τη Μαλαισία να του δώσει όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που διαθέτει για το Μπόινγκ μετά την ανακοίνωση του μαλαισιανού πρωθυπουργού.

«Η Κίνα έχει ήδη ενημερωθεί από τη Μαλαισία για την ανακοίνωση και της δίνουμε μεγάλη προσοχή», αναφέρει η ανακοίνωση το υπουργείου.

«Η Κίνα έχει ήδη ζητήσει από τη Μαλαισία να της προσφέρει επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό», επισημαίνει η ανακοίνωση, ενώ προσθέτει ότι το Πεκίνο ελπίζει να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το επικρατέστερο σενάριο για το πως εξαφανίστηκε το Boeing 777 της Malaysian Airlines – Έτσι κόπηκαν οι επικοινωνίες – Αποκλειστικές πληροφορίες!

Νεο στοιχείο – φωτιά – Ο συγκυβερνήτης δεν είχε ξαναπετάξει Boeing 777 χωρίς εκπαιδευτή! – Έπαιξε ρόλο η απειρία του;

Άλλο ένα αδιέξοδο! Υπερσύγχρονο αεροσκάφος δεν βρήκε τίποτα στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό – Το αεροπλάνο – φάντασμα της Malaysia Airlines δεν ήταν ούτε εκεί

Σκωτσέζικο ντους! Νέες πληροφορίες για συντρίμμια στον Ινδικό Ωκεανό – Βρέθηκαν δυο αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο Boeing της Malaysia Airlines

Νέες θεωρίες συνομωσίας για την πτήση MH370: Πειραγμένες οι φωτογραφίες των δυο Ιρανών!

Νέα “ύποπτα” αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό – Τα εντόπισε κινέζικο αεροσκάφος – Ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines

Νέες θεωρίες συνομωσίας για την πτήση MH370: Πειραγμένες οι φωτογραφίες των δυο Ιρανών!

Malaysia Airlines: Κάποιος να την… ξεματιάσει! Αναγκαστική προσγείωση στο Χονγκ Κονγκ

Κατάρα! Σμήνος πουλιών έσπασε παρμπρίζ Boeing της Malaysia Airlines! Σώοι και οι 180 επιβαίνοντες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε